Güncelleme Tarihi:
Edirne Kapalı Cezaevi'nde “rüşvet ve irtikap” suçlamasıyla tutuklu bulunan bir kişinin intihar ettiği bildirildi.
Cezaevinde tutuklu bulunan Kapıkule Gümrük ve Muhafaza Memuru Şenol Gök (39), saat 10.00 civarında cezaevi tuvaletinde çarşafla kendini asarak, yaşamına son verdi.
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Kapıkule’de görevli gümrükçülere yönelik rüşvet operasyonu kapsamında gizli kameralarla görüntülenen ve gözaltına alınan gümrükçüler arasında bulunan Şenol Gök, 22 Aralık 2005 tarihinde sevkedildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Edirne Kapalı Cezaevi’nde bulunan gümrük muhafaza memuru Şenol Gök, bu sabah saatlerinde yırtarak ip haline getirdiği çarşafla kendini tuvallete asarak canına kıydı. İntihar eden gümrük muhafaza memurunun cenazesi savcının yaptığı incelemenin ardından otopsi için morga kaldırıldı.
Kapıkule’de teknik takip sonucu yakalanan Şenol Gök'ün 203 kez para alırken, 24 kez para sayarken, 9 kez para paylaşırken 1 kez de cinsel taciz yaparken görüntülendiği iddia edildi. Gök'ün intiharıyla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kapıkule’deki operasyon kapsamında 58 gümrükçü, 19 polis ve 36 free-shop mağazası sahibi ya da çalışanı tutuklanmıştı. Free- shop'çu ve polislerle ilgili iddianame tamamlanırken gümrükçülerle ilgili soruşturma sürdürülüyor. Savcılığın iddianamesini şubat ayı sonuna kadar hazırlaması bekleniyor.
KOĞUŞTA BULUNAN 24 KİŞİNİN İFADELERİ ALINDI
Edirne Kapalı Cezaevi'nde intihar ederek, yaşamına son veren Kapıkule Gümrük Muhafaza Memuru'nun cesedine otopsi yapılacağı ve olayla ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi.
22 Aralık 2005 tarihinde ”rüşvet ve irtikaba sebebiyet” verme suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konulan Şenol Gök (39), 24 kişi ile birlikte kaldığı cezaevi koğuşunda, kalorifer borusuna bağladığı iple intihar ederek, yaşamına son verdi.
Gök'ün cesedine otopsi yapılacağı ve aynı koğuşu paylaşan 24 kişinin ifadelerinin, Cumhuriyet Savcısı tarafından alınmaya başlandığı bildirildi.
Kapıkule Sınır Kapısı'nda görev yapan gümrük ve polis memurlarına yönelik, teşekkül halinde rüşvet ve irtikap suçlamasıyla başlatılan operasyonda 62'si gümrük, 28'i polis memuru olmak üzere toplam 90 kişi gözaltına alınmış, 55 gümrük ile 19 polis memuru çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 7 gümrük ile 9 polis memuru da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Sınır kapısında görevli başmüdür ve 2 başmüdür yardımcısı başka görevlere atanırken, bu kişilerle birlikte 12 gümrük müdürü hakkında savcılık tarafından “İrtikaba sebebiyet” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.