Çetin'den Gülen'e teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Çetinden Gülene teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 10:20

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneğince (TÜRKÇEDER) bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Şarkı Yarışması”nın finali,Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Haberin Devamı

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NDAN KARELER

İstiklal Marşı ile başlayan gecede ilk olarak konuk öğrenciler, ülkelerinin halk oyunlarını sergileyerek, klasikleşen dünya eserlerini seslendirdiler.

Endonezya, Kamboçya, İngiltere, Şili, Azerbaycan, Tacikistan, Mali, Ukrayna, Kırım Özerk Cumhuriyeti, Brezilya, Makedonya, Yemen, Bosna Hersek, Fransa, Senegal, Türkmenistan ve Gana'dan 17 finalistin yer aldığı yarışmada, jüri üyeliklerini Ahmet San, Sezer Cumhur Önal, Yeşim Salkım, Emel Sayın, Sinan Çetin, Burak Kut, Hakan Peker, Cengiz Semercioğlu, Hakan Aysev, Gökhan Kırdar ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Akalın yaptı.

Yarışmada, Tacikistan'dan Shohrukh Yunusov “Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine” şarkısıyla birinci oldu, ikinciliğe Bosna Hersek'ten Şejla Koçan “Çoban Yıldızı”, üçüncülüğe ise Endonezya'dan Rahmi Amalia “Dert Bende Derman Sende” isimli şarkıyla layık görüldü.
Gecede, Ganalı öğrencilerin horon gösterisi büyük beğeni topladı.

ÇETİN'DEN GÜLEN'E TEŞEKKÜR

Yarışmanın jüri üyesi yönetmen Sinan Çetin, Fethullah Gülen'e Türkçe Olimpiyatlarından ötürü teşekkür etti.

Çetin, Gülen'in hangi nedenle Türkiye'de olmadığını bilmediğini belirterek, “Ona teşekkür etmemin en önemli tarafı, bu ülkeyi, bu insanları, bu dili sevdirdiği için, Hrant Dink'in katillerine ve Orhan Pamuk'a 'seni öldüreceğiz' diyenlere bu ülkeyi bırakmadığı için. Bu ülkede, bu ülkeyi sevmenin bir suç olmadığını, hatta gurur verici olduğunu gösterdiği için Fethullah Gülen'e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAĞIŞ, BİRİNCİLİK MADALYASINI VERDİ,

Haberin Devamı

Gecenin sonunda birincilik madalyasını veren Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, geceye ailesiyle beraber katıldığını belirterek, etkinlik boyunca duygulandığını söyledi.

Sinan Çetin'in sözlerine işaret eden Bağış, “Ancak bu akşam değerli dostum Sinan Çetin'i dinlerken ben de sizler gibi bir ayrı heyecan duydum” dedi.
İnsan katletmeyi vatanseverlik zanneden zihniyetin yıllarca çocuklara, Atatürk'ün 7 yaşındayken dayısının çiftliğinde karga kovaladığını öğrettiğini kaydeden Bağış, şöyle devam etti:
“Aynı karga kovalayan korkuluk gibi ezberci bir nesil yetişsin istediler, ama Atatürk'ün, o vizyoner liderin 1930'lu yıllarda Sovyetler'in bir gün çökeceğini öngörerek 60 yıl sonrası için bir talepte bulunduğunu bize öğretmediler. Atatürk, 1930'lu yıllarda 'Sovyetler elbet bir gün çökecektir, ama orada bizimle aynı dili, dini, değerleri paylaşan soydaşlarımız var. Onlarla şimdiden kültür köprüleri kurulmalıdır' diye bir talimat vermiş. Ne acıdır ki Atatürk'ün o hayalini gerçekleştirmekle kalmayıp, Türk dünyasının da ötesine geçip o kültür köprüleri kuran çok büyük bir zat, bugün vatan hasreti çekiyor. O, diğerleri gibi Atatürk hakkında nutuklar atmaktansa onun hayallerini gerçekleştirmeyi seçti.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!