Çetenin kalite standardı

Güncelleme Tarihi:

Çetenin kalite standardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2012 00:00

İş vaadiyle Gürcistan’dan getirilen kadınları uyuşturucuya alıştırıp fuhuş yaptırtmakla suçlanan çete davası başlıyor. 157 yıla kadar hapsi istenen çete lideri Oya A.’nın, lüks otel ve uçakla ulaşım gibi kalite standartları uyguladığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

GÜRCİSTAN’dan iş bulma vaadiyle Adana’ya getirdikleri kadınları uyuşturucuya alıştırıp fuhuş yaptırdığı öne sürülen çetenin Gürcistan uyruklu kadın çete lideri, iddiaya göre müşterilere lüks otelde oda, diğer illerden gelenlere uçakla ulaşım gibi imkânlar sunuyordu. Adana Özel Yetkili 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde 9 üyeli suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Oya A. (42) hakkında 157 yıla kadar, diğer 8 sanık hakkında 12-91 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası istendi. Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
90 polisli operasyon
Geçen yıl ihbar üzerine harekete geçen Adana polisi, 1997’de Gürcistan’dan gelip, bir Türk’le evlenen Oya A.’nın, fuhuş amaçlı örgüt kurduğunu belirlemişti. Oya A., kadınları bizzat kendisinin görüştüğü zengin müşterilere pazarlıyor, fuhuş için çok yıldızlı lüks otellerin dışında yer kabul etmiyor, uzak illere ise uçakla ulaşım şartıyla pazarlıyordu. 1 Ekim 2011’de, 90 polisin katıldığı bir operasyon düzenlenmiş, aralarında veteriner, güzel sanatlar fakültesi öğrencisi, araştırma görevlisinin de bulunduğu Gürcistanlı 10 kadın kurtarılmıştı. Ayrıca Oya A. ile birlikte 2’si kadın, aralarında lüks bir otelin resepsiyon görevlisi ile 4 taksicinin de yer aldığı 9 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 8’i tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Kadınlar tanıdığım

142 yıla kadar hapsı istenen çete lideri Oya A. ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, “Fuhuş amaçlı getirmedim. Kadınlar Gürcistan’dan tanıdıklarımdır” demişti. Fuhuş yaptırılan kadınlar da, kendilerini hiç kimsenin fuhuşa zorlamadığını, tatile geldiklerini ve hoşlandıkları erkeklerle birlikte olduklarını ileri sürmüşlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!