Çete, Gölcük’teki müsait bir odaya delil ekti, tutuklandık

Güncelleme Tarihi:

Çete, Gölcük’teki müsait bir odaya delil ekti, tutuklandık
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2011 00:00

Balyoz davasının 15’inci duruşmasında, savunmasına devam eden eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dava dosyasında yer alan çelişkilere dikkat çekti.

Doğan, Donanma Komutanlığı’nın 14 Ocak 2011 tarihli bilirkişi raporuyla balonun çoktan sönmüş olduğunu savundu. Gölcük’te bulunan belgelerin sahte dijital verilerin kayıtlı olduğu CD’ler ve Hard Disk’ten ibaret olduğunu da iddia eden Doğan, “Gölcük’teki hazineler Baransu’ya  (gazeteci Mehmet Baransu) verilenlerle birebir aynı” diye konuştu.
Gölcük Donanma Komu-tanlığı’nda yapılan aramalarda ele geçirilen ve 163 sanık hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına gerekçe gösterilen 43 klasör için “hazine” benzetmesi yapan Doğan şunları söyledi: “Balyoz Darbe Planlamasına ilişkin dijital belgeleri, bir bütünlük içinde TSK çapında bir çerçeveye oturtulmasında, savcı ve hakimlerin zorlandığını gören ehli hayır sahipleri, çete marifetiyle Gölcük Donanma Komutanlığı’nda müsait bir odaya delil ekerek, Balyoz Davasının başlamasına 10 gün kala bunları gün yüzüne çıkartmışlardır. Gün yüzüne çıkan hazineyi, sözde ‘Yeni deliller bulundu. Delillerin karartılması tehlikesi, bizlerin de kaçma tehlikesi var’ diye gerekçeler de bularak, mahkemeniz bizi tekrar demir parmaklıklar arkasına atmada hiç tereddüt göstermemiştir.”
Doğan: İşte çelişkiler
- “Sorgu Ekibinde Yer Alacak Emniyet Personeli listesinin son kaydedilme tarihi 14 Şubat 2003. Kocaeli’ndeki Güvenilir Emniyet Personeli listesinde “Taraf Gazetesi Yazarı, şu anda Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı” Kerim Taş da yer alıyor. Taş, listenin hazırlandığı tarihte Kocaeli’nde değil, buradaki görevine Eylül 2003’te göreve başladığını anlattı.
- Dava dosyasındaki 11 no’lu CD 5 Mart 2003’te oluşturulmuş. Avrupa Şafak Hastanesi, 15 Aralık 2004’te, Medical Park Sultangazi Hastanesi, Haziran 2008’de, Nisa Hastanesi’nin ise Aralık 2004’te bu isimleri aldı. Bu belgeyi oluşturan veya güncelleştirenin bu hastanelerin adlarının değişeceğini öngörmüş olabileceği gerçekten düşünülüyorsa, buna “Pes!” demekten başka sözümüz yok.
- 19 Mayıs 2006’da kurulan TGB, 2003’te hazırlandığı iddia edilen Balyoz Planı’nda yer alıyor. Bu planın çakma olduğunun belgeledi. Savcı Bilal Bayraktar, 1997’de kurulan Türkiye Gençlik Birliği Derneği’nden söz edildiğini söyledi. Oysa bu derneğin kısaltılmış adının TGBDER. Çakma darbe planında TGB’ye referans verildiği kuşkuya yer verilmeyecek şekilde açık.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!