Çeşme’den shot akıyor

Güncelleme Tarihi:

Çeşme’den shot akıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2012 00:00

Geçen kış en iyi çıkış yapan mekanı sorsalar tereddütsüz ‘Tektekçi’ derdim. Mekan küçücük ama sesi öyle gür çıktı ki meşhur shot’larını duymayan kalmadı. Yaz boyunca da Çeşme Alaçatı’da olacaklar.

Haberin Devamı

İstanbul’un en popüler shot barı Tektekçi geçen kışın başında Galatasaray Tomtom Sokak’ta açıldı. Ama sosyal medyada o kadar kuvvetliler ki içkileri gibi kendisi de hap kadar olan bu mekanın adını duymayan kalmadı. “Yahu şu Tektekçi’ye bizi de götür” diyen çok arkadaşım oldu. Ortamını ve shot’larını ben de çok seviyorum yalnızca ‘Tektekçi’ ismine bir türlü ısınamadım. İnsanın aklına çay bardağında rakı içilen sahil balıkçılarını getiriyor.

PEDALLI LAVABOLAR

İstanbul’umuzun bu yeniyetme mekanı bir de girişken ki sormayın. Şimdi İzmirlilerle buluşuyor; Çeşme Alaçatı’da yazlık açtı. Alaçatı’da Orta Kahve’yi bildiniz mi? 10 metre sonra sola sapın karşınızda. Nar, limon ağaçları içinde 100 yıllık bir binaya yerleşmiş bizimki. Hem bahçe hem terası var. Rengarenk stantlar ve minderlerle döşenmiş. Ama evin orijinal öğeleri korunmuş. Mesela eski tuvaletlerdeki eski mermer lavabolar pedala basılarak akıyor.
İstanbul’daki Tektekçi biraz daha genç işiydi. Alaçatı şubesinin yaş ortalaması 25-45. Alaçatı esnafı da geliyor, yaz-kış Çeşme’de kalanlar da. İstanbul’dan bilenlerin yanısıra şimdi yeni yeni İzmirliler de tanışıyor Tektekçi shot’larıyla. Hallerinden o kadar memnunlar ki mekanın ortakları “Bu kış İzmir’e de mi bir şube açsak” diyor.

Haberin Devamı

GONGO ANAVATANINDA

Kışlık shot’ların yanısıra mönüye yazlık ferahlatıcı shot’lar da eklenmiş. Taze şeftali suyu, satsuma ve lime’la hazırlanan Griffin bunlardan mesela. Bu arada hoş bir tesadüf; kışın en sevilen shot’larından benim de favorim olan damla sakızlı Gongo da böylece anavatanı Çeşme’ye dönmüş oldu.
İçkilerin sunumu da daha bir hoşlaşmış. Shot bardaklar buzdan. Aslında zekice... Elime bir shot alayım bütün gece takılayım derseniz mümkünü yok; eriyor!
 
BEYOĞLU DJ’LERİ

Müzik olarak İstanbul’daki tarzlarını aynen devam ettiriyorlar. Pop, pop-rock, eğlenceli soul ve funk melodiler çalıyorlar. Mekan haftanın her günü 19.00’dan itibaren açık. Shot’ların fiyatları 5-15 lira. (533) 774 74 60

Sosyal Medya Partisi

Haftaçi bir arkadaşımdan mail aldım, hâlâ bakıp bakıp gülüyorum. Meğer siyasi hayatımıza sessiz sedasız yeni bir parti girmiş: SMP yani Sosyal Medya Partisi. Sloganları çarpıcı, afişleri komik. Gerçek muhalefet partilerinin onlardan apartabilecekleri epeyce fikir var. Partinin genel başkanı Mehmet Çavdaroğlu’nu yoğun yurtiçi ve yurtdışı temasları arasında yakaladım:
 Siz tam olarak nesiniz?
- Sosyal Medya Gurusu.
Nasıl yani, Twitter’da 140 karakterle yoga falan mı yapıyorsunuz?
- 2005’ten bu yana sosyal medya siteleri oluşturuyorum. Mesela bu sitenin adresini de 2005’te eşime 10’uncu evlilik yıldönümü için hediye almıştım. O zaman eşim garip karşılamıştı haliyle... Sosyalmedyapartisi.org Türkiye’nin politik sosyal ağı... Dijital doğanlar için! Çok yakında bakanlık seçimlerimiz başlayacak. Evet Facebook, Twitter ve Foursquer bakanlarımız olacak. Sitede grubu en kalabalık olan ve Klout puanı yüksek olan kişiler bakan olacak. Sosyal olan kazansın!
Sloganlarınızı, afişlerinizi kendiniz mi hazırlıyorsunuz, bir ajansınız falan mı var?
- Henüz ekibim yok. Ama zamanla gönüllüler olur diye düşünüyorum.
Peki ya vaatleriniz ?
- Twitter ve Facebook’ta arkadaşı olmayanlara 5 bin’er arkadaş dağıtacağız. Pinterest’teki tüm ayakkabılar kadınlarımıza bedava olacak. Facebook hisselerine el koyup halka ücretsiz dağıtacağız. Bir türlü ‘Like’ alamayan markalara ‘Like’ yardımında bulunacağız. Herkese bir iPhone bir de iPad hediye edeceğiz.
Seçimlerden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
- Gelecekte seçimler internetten yapılacak. Sosyal medyada güçlü olan kazanacak. Sosyal medyada rakibimiz olabileceğini sanmıyorum. Hodri sosyal meydan!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!