Güncelleme Tarihi:
AFP haber ajansı, aÅŸağıda da görülebilen fotoÄŸrafları analiz ederek, "El Kaide liderinin saÄŸ tarafta bulunan ve bilinmeyen bir tarihte çekilen arÅŸiv fotoÄŸrafındaki çene ve sakal kısmının kopyalanarak bin Ladin'e ait olmayan ceset fotoÄŸrafına yapıştırıldığını" aktardı.  Â
Sahte olduğunun ortaya çıkmasının ardından Pakistan televizyonları fotoğrafları geri çekti. Fotoğraf, bin Ladin'in vurulduğu haberinin duyulmasıyla birlikte birçok kanalda yayına verilmişti.
DÃœNYA BU FOTOÄžRAFI TARTIÅžIYOR / WEB TV
2009'DAN KALMA BÄ°R FOTOÄžRAF
Geo televizyonunun İslamabad bürosu şefi Rana Cevad, AFP'ye yaptığı açıklamada "Sahte bir fotoğraftı, 2009'dan beri internette dolanıyordu" dedi.
Yaptıkları incelemede fotoğrafın sahte olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Cavad, bu yüzden fotoğrafın yayınını durdurduklarını söyledi.
Cesede ait olduÄŸu söylenen fotoÄŸrafı ilk olarak Pakistan'ın Express TV kanalı yayınlamıştı. Bu fotoÄŸraf, dünyanın önde gelen televizyon kanallarının ve gazetelerinin internet sitelerinde kendine yer buldu.Â
Sosyal medya sitelerindeki tartışmalarda ağırlıklı olarak Express TV'nin Photoshop kullanarak, bin Ladin'in fotoğrafını değiştirdiği seçeneği üzerinde duruluyor.
Â