Cesaret Kanatları

Güncelleme Tarihi:

Cesaret Kanatları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Video oyununu beyazperdeye taşıyan bir film

Haftanın vizyona giren tek filmi Cesaret Kanatları (Wing Commander), video oyunlarından esinlenilerek yapılmış... Yönetmenliğini Chris Roberts'ın yaptığı başrollerini ise Freddie Prinze Jr., Saffron Burrows ve Matthew Lillard'ın oynadığı filmin konusu kısaca şöyle:

Uzayın derinliklerinde büyük bir asteroid kümesi vardır. Fakat bu bildiğimiz asteroidlere benzememektedir. Bunu da ancak çok yakınlaştığınız zaman anlayabilirsiniz.

Bu yoğun ve ilginç koridorun içinde Konfederasyon gemisi Pegasus düşmanlarını yok etmek için gizlenmiş durumdadır. Fakat düşman gemi Kilrathi'nin saldırısından onları hiçbirşey kurtaramamıştır. Pegasus'un kaptanı son anda federasyona durumlarını bildirmeyi başarır.

Amiral Tolwyn elindeki en cesur pilotlarından birini olayı araştırması için görevlendirmek durumundadır ve bu iş için de en uygun aday Akademi'nin en gözü pek ve genç savaşçılarından biri olan Teğmen Chris Blair'dir.

Filmlerden esinlenilerek yapılan birçok video oyunu var fakat Cesaret Kanatları video oyunlarından esinlenilerek yapılmış bir film...

Filmin çekimleri 8 hafta sürmüş. Kilrathi ana gemisi tamamen filmin çekimlerinin yapıldığı Lüksemburg'ta tamamlanmış. Filmde toplam 250 dijital efekt sahnesi kullanılmış. Filmin yönetmeni ve senaristi Chris Roberts çekim aşaması için şunları söylüyor: ‘‘Amacamız hep harcadığımızdan daha pahalı bir film ortaya çıkarabilmek oldu. 27. yüzyılda geçen bir filmi çekmek oldukça zordur, hele de filmin çoğu intergalaktik savaş gemilerinde geçiyorsa... Filmi boyunca kullanılan bilgisayarların tümü ve elektronik panoların tümü 21. yüzyılan harikaları olan Nokia bilgisayarlardı. Kullanılan bir çok araç film için üretilmişti tabii bir kısmı da daha önce birçok filmde kullanılan uzay araçlarının yeni birer versiyonuydu. Bu arada hemen hemen her sahnede mavi ya da gri sahneler vardı ve bunların gerçekleştirilmesi için setin hidrolikler üzerinde hareket etmesi gerekiyordu.’’

Filmin tabii bir de kamera arkası var. Örneğin bu filmde bir ilk olarak kullanılan diğer tüm bilim kurgu filmlerde böyle kullanılmamış bir zaman tüneli sahnesi... Yaklaşık 60 kameranın aynı anda çekimlerini gerçekleştirdiği ve tümünün hareketli olduğu bir sahne filme imzasını atacak sahnelerden biri...

Filmin ortaya çıkış sebebi uzun zamandır piyasada olan ve büyük küçük herkesin ilgisini çeken bilgisayar oyunları. Filmle aynı adı taşıyan oyunun bu kadar yaşamın içine girmiş olması filmin senaryosunun bir an evvel bitirilerek çekimlere başlanmasını ve tabii ki bir çok fanatiği tarafından da yakından takip edilmesini sağlamış. Filmin çekimlerini başlandığı haberi ile birçok fanatik internette filme ait web siteleri açmışlar. Filmle ilgili daha detaylı bilgi edinmek isteyenler için işte birkaç adres: http://www.sci.fi/-reddie/wc movie, http://users.nac.net/splat/wc/. ve http://loaf.pi.se/wcs/wcm..

Mel Gibson, Amerika'nın Braveheart'ını çekiyor

Tarihi filmlere olan merakıyla tanıdığımız ve 'Braveheart' ile tüm sinemaseverlerin gönlünü fetheden Mel Gibson bu kez ABD'nin tarihini sinemaya aktarıyor. 'The Patriot' adlı filmin yapımcılığının yanı sıra başrolünü de üstlenen ünlü aktör, ABD'nin tarih kurumu Smithsonian ile birlikte çalışıyor.

1846 yılında kurulan Smithsonian Enstitüsü bir müze zincirine sahip ve bu müzeler ABD tarihiyle kültürüne ait bilimsel koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor. Enstitü yetkilileri yıllardır birikimlerini ve bilgilerini Hollywood ile paylaşmak istediklerini, şimdi ise böyle bir fırsatı yakaladıklarını belirtiyorlar. Gelecek yıl gösterime girmesi planlanan filmi 'Kurtuluş Günü (Independence Day)' ve 'Godzilla' filmleriyle tanınan Roland Emerich yönetecek. Filmin senaryosu ise 'Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan)' filminin senaristi Robert Rodat'a ait.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!