Cesar'da sürpriz sonuç

Güncelleme Tarihi:

Cesarda sürpriz sonuç
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransa'nın en büyük sinema ödülü ‘‘Cesarlar’’ sahiplerini buldu. 12 dalda aday gösterilen favori film Place Vendome (Vendome Meydanı) hiç ödül alamazken, yönetmenliğini Erick Zonca'nın yaptığı ‘‘Meleklerin Düş Yaşamı’’ en iyi film ödülünü aldı.

Meleklerin Düş Yaşamı, ayrıca aynı filmle geçen yıl Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü paylaşan Elodie Bouchez ile Natacha Regnier'e de birer ödül getirdi. Elodie Bouchez, Place Vendome'deki rolüyle adaylar arasında olan Catherine Deneuve'ün önüne geçerek en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Natacha Regnier ise en iyi ümit veren aktris seçildi.

‘‘Le Diner de Cons’’ (Salaklar Yemeği) filmindeki rolüyle Jacques Villeret en iyi aktör seçilirken, aynı filmde rol alan Daniel Prevost da en iyi yardımcı aktör ödülünü aldı. Film, aynı zaman da en iyi senaryo ödülüne layık bulundu.

Roberto Benigni'nin halen Türkiye'de de oynanan ‘‘Life is Beatiful’’ (Hayat Güzeldir) filmi en iyi yabancı film ödülünü aldı.

En iyi yönetmen dalında ‘‘Ceux Qui M'aiment Prendront le Train’’ (Beni Sevenler Sırayı Alacak) filmi ile Patrice Chereau ödüle layık görüldü. Bu filmde rol alan Dominique Blanc, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü aldı.

Her yıl bir Hollywood yıldızına verilen onur ödülünü ise bu yıl Johnny Deep aldı. Deep'in Fransa'da oldukça beğenilen ‘‘Fear and Loathing in Las Vegas’’ (Las Vegas'da Korku ve Nefret) filmindeki performansı, geçen yıl Cannes'da eleştirmenler arasında bölünmeye neden olmuştu. Diğer onur ödülü ise İspanyol film yapımcısı Pedro Almodovar'a verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!