Cep cinayetine ağırlaştırılmış müebbet

Güncelleme Tarihi:

Cep cinayetine ağırlaştırılmış müebbet
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2006 13:59

Hakan Canıdemir'in cep telefonunu gasp eden ve trenden atarak ölümüne yol açan kapkaççıya ağırlaştırılmış müebbet verildi.

Haberin Devamı

Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yapılan son duruşmada sanıklar Mehmet Emin Tolun, Azat Çelik ve Ümit Çiğdem hakkındaki karar açıklandı. Ümit Çiğdem (20) adam öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına, nitelikli gasptan ise 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adam öldürmekten yargılanan Mehmet Emin Tolun (20) hakkında ise sürpriz bir karar çıktı. Asıl öldürücü dabreyi vurmakla suçlanan Tolun, adam öldürmek suçundan beraat etti.

Tolun, nitelikli yağma suçundan ise 11 yıl hapis cezası aldı. Suç işlendiği tarihte 17 yaşında olan ancak mahkeme tarafından reşit sayılan Azat Çelik ise nitelikli yağma suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çeşitli indirimlerle cezası 6 aya indirilen Çelik, içeride kaldığı süre gözönünde bulundurularak tahliye edildi.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

Haberin Devamı

Üniversite öğrencisi Ahmet Hakan Canıdemir'i cep telefonunu gasp ettikten sonra trenden atarak ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan ve biri müebbet, 2'si de çeşitli hapis cezalarına çarptırılan 3 sanık, duruşma sonrası Canıdemir'in babası Muzaffer Canıdemir'i ölümle tehdit etti.

Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Emin Tolun, Ümit Çiğdem ve A.Ç. katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Zinnur Topçu'nun son sözlerini sorduğu müdahil Muzaffer Canıdemir, sanıkların cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Son savunmasını yapan sanık Tolun ise suçlamaları kabul etmeyerek, ”Olayla alakam yok. Beraatimi ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi.

Sanık Ümit Çiğdem de sadece trende yolcu olarak bulunduğunu ifade ederek, olayla alakasının olmadığını söyledi.

Olay tarihinde yaşı küçük olan A.Ç. de savunmasında, “Önceki savunmalarımda yazılı olarak verdiğim ifadeleri kabul ediyorum. Olayda Mehmet Emin Tolun suçsuzdur” dedi.

Sanık avukatları da suçsuz olduğunu savundukları müvekkillerinin beraati ve tahliyelerini istediler.

KARAR

Verilen aranın ardından kararı açıklayan Mahkeme Heyeti Başkanı Topçu, sanık Ümit Çiğdem'i “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapse, “gasp” suçundan da 14 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

Mehmet Emin Tolun'un “kasten adam öldürmek” suçundan delil yetersizliği nedeniyle beraatini kararlaştıran mahkeme heyeti, bu sanığa “gasp” suçundan ise 11 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Diğer sanık A.Ç'nin de “kasten adam öldürmek” suçundan delil yetersizliği nedeniyle beraatini kararlaştıran mahkeme heyeti, bu sanığı da “gasp” suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak suç tarihinde 16 yaşında olan A.Ç'nin cezası, 3 yıl 6 ay hapse indirildi. A.Ç'nin, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesi kararlaştırıldı.

DURUŞMA SONRASI TEHDİT

Duruşma sonrası elleri kelepçeli olarak jandarmalar arasında cezaevine geri götürülen sanıklar, olayda hayatını kaybeden Ahmet Hakan Canıdemir'in babası Muzaffer Canıdemir'i ölümle tehdit etti.

Haberin Devamı

Karara ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Muzaffer Canıdemir, sanıklardan Mehmet Emin Tolun'a verilen cezayı az bulduğunu belirterek, “Belli olan şu ki bu olayı işleyen bir tek kişi değil. Dava, adaletli bir şekilde sonuçlanmadı. Değerlendirmeyi kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Bu arada, Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan'ın da aralarında bulunduğu bazı sendika temsilcileri ile eğitimciler de adliyeye gelerek, Muzaffer Canıdemir'e destek verdi.

ORGANLARI NAKLEDİLMİŞTİ

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ahmet Hakan Canıdemir'in, 3 Kasım 2004 tarihinde Adapazarı Ekspresi'nde seyahat ettiği sırada Kızıltoprak İstasyonu yakınında Ümit Çiğdem, Mehmet Emin Tolun ve A.Ç. tarafından cep telefonunun gasp edildiği ve trenden atılarak ölümüne sebebiyet verildiği belirtiliyordu.

Haberin Devamı

Olaydan sonra ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Canıdemir'in organları, daha sonra başka hastalara nakledilmişti


70 YTL İÇİN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Ahmet Hakan Canıdemir'in (18), Adapazarı Ekspresi'nde cep telefonunu çalan kapkaççılar tarafından 4 Kasım 2004'te dövülerek trenden atılmıştı. Ağır yaralanan Canıdemir'in iki gün sonra beyin ölümü gerçekleşmişti. Ailesi, oğullarının organlarını bağışlamıştı. Organlarıyla başka insanlara hayat veren Ahmet'in kapkaççılar tarafından çalınan Nokia 6110 model cep telefonunun ikinci el fiyatı o dönemde yaklaşık 70 YTL'ydi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!