Cenazemde alkışlayın

Güncelleme Tarihi:

Cenazemde alkışlayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2005 01:28

Liseli Seher Özçelik, bir kamyona çarpan babasının kullandığı otomobilde, annesiyle birlikte yaşamını yitirdi. Öleceğini rüyasında gören Seher, arkadaşlarına, ‘Yakında öleceğim. Cenazemde alkışlayın’ diye vasiyet etti. Arkadaşları da vasiyetini yerine getirdi.

TİYATRO ve müzik tutkunu, Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi Hazırlık Sınıfı öğrencisi, 14 yaşındaki Seher Özçelik, iyi bir gazeteci olma hayalini gerçekleştiremeden hayatını kaybetti. Onun ölümüyle sarsılan babası İbrahim Özçelik’in deyimiyle, ‘Haberci olmak isterken haber oldu’.

Seher, 1 haftadır Lüleburgaz’daki anneannesinin yanında kalan annesi Fatma Özçelik’i çok özlemişti. Annesinin henüz eve dönme planı yoktu ama Seher, babasına onu otomobiliyle eve getirmesi için ısrar etti. 23 Nisan akşamı, Seher, babası ve 3 yaşındaki kardeşi Selin otomobille Lüleburgaz’a giderek, anne Fatma Özçelik’i aldılar. Dönüşte, Selin ön koltuktaki annesinin kucağında oturuyordu. Cep telefonu çalınca annesi Selin’i arka koltuktaki ablası Seher’in yanına verdi. Tam 8 dakika sonra, saat 01.45’te Özçelik Ailesi’ni parçalayan kaza meydana geldi. İbrahim Özçelik’in direksiyon hákimiyetini kaybettiği otomobil, Çorlu’dan Çatalca yönüne giden bir kamyona arkadan çarptı. Sürüklenen otomobil ancak bariyerlere çarparak durabildi.

5 GÜN YAŞAM SAVAŞI

Çarpmanın etkisiyle Seher ile annesinin arka arkaya oturduğu otomobilin sağ tarafı ezildi. Fatma Özçelik olay yerinde, bitkisel hayata giren Seher de 5 gün sonra hastanede yaşamını yitirdi.

Seher, kazadan önceki 3 gece üst üste gördüğü rüyasını anlatmıştı arkadaşlarına: ‘Ben ölüyordum. Annem de üzerime toprak örtüyordu. Anneme ‘Ne olur beni gömme. Ölmedim’ diye yalvarıyordum. Ama toprağın altında kalıyordum. Ölümüm yakın. Cenazemde beni alkışlayın.’

Arkadaşları, Seher’in vasiyetini yerine getirdiler. Camide kılınan cenaze namazından sonra, çok severek gittiği okulunun bahçesine bu sefer Seher’in cenazesi getirildi. Öğretmenlerinin ve arkadaşlarının alkışları, Seher içindi.

Yollarını gözlüyor

3 yaşındaki Selin, annesiyle ablasının fotoğraflarına bakarak yollarını gözlüyor. 3 yıl önce havuza düşerek boğulan 4 yaşındaki oğlu Sedat’ın da acısını hálá yüreğinin derinliklerinde yaşayan ve her şeyin üst üste geldiğini söyleyen baba İbrahim Özçelik ise 8’de 8 kusurlu bulunduğu için 4-10 yıl arası hapis istemiyle yargılanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!