Çelik: Ekonomide büyüme istihdam artırılması temel alınarak gerçekliştirilmeli

Güncelleme Tarihi:

Çelik: Ekonomide büyüme istihdam artırılması temel alınarak gerçekliştirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 22:27

PARİS’te iki gündür devam eden G-20 çalışma ve istihdam bakanları toplantısı sona erdi.

Haberin Devamı

Toplantıların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye olarak, ekonomik büyümenin, istihdam artırılması temel alınarak gerçekleştirilmesinden yana olduklarını" söyledi. "Dünya ekonomisinin yüzde 83’ünü ve yine dünya nüfusunun üçte ikisini G-20 ülkelerinin oluşturduğunu" belirten Çelik, küresel krizle ilgili olarak G-20 içinde alınacak kararların önemine vurgu yaptı. 2008 yılında başlayan küresel ekonomik krizin en olumsuz etkisinin işsizlik oranlarının artmasında görüldüğü hatırlatan Çelik, 2008 yılından bu yana işin kaybedenlerin sayısının 30 milyona ulaşmasının beklendiği belirtti.

Bakan Çelik, OECD rakamlarına göre, işsizlik sorununu çözülmesi için önümüzdeki

beş yıl içinde 110 milyon kişilik bir istihdamın yaratılmasının gerekli olduğunu belirtti. "Türkiye olarak ekonomik büyümenin merkezine istihdamın yerleştirilmesi konusunda kararlı olduklarını" söyleyen Çelik, "kriz var diye sosyal koruma konusunun da kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğini" söyledi.

Ekonomik krizden çıkışta ve istihdamın artırılmasında G-20 ülkelerinin yapacakları tavsiye kararlarının daraltıcı değil, genişletici olması ve vizyoner bir bakış açısını yansıtmasının gerekli olduğuna inandığını ifade eden Çelik, bugün kabul edilen belgede uluslararası kuruluşlara biçilen rolün sınırlı kalmış olmasını da anlamakta zorluk çektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!