Cebinizi şımartın

Güncelleme Tarihi:

Cebinizi şımartın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2008 00:00

En büyük yardımcınız olan cep telefonunuzu yeni yılda güzel bir kaç hediyeyle şımartmak ister misiniz? Cep telefonunuz için seçebileceğiniz aksesuarlar artık çok çeşitli ve yetenekli.

Yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olan cep telefonları, aksesuar üreten firmaların da gözde araçları durumundalar.

Bir zamanlar akla sadece koruyucu kılıfları getiren cep telefonu aksesuarı kavramı artık her kaliteden kulaklıklar, yüksek kapasiteli bellek kartları, şarj cihazları derken başlı başına bir ekonomi haline gelmiş durumda.

Bu alandan seçtiğimiz birkaç ürünü sizlere tanıtmadan önce, özellikle pil konusunda orijinal üreticinin ürünlerini, bellek kartları konusundaysa sadece tanınmış markaları seçmenizi öneriyoruz. Kalitesiz piller kazalara neden olabiliyor, sahte bellek kartlarıyla üzerlerinde yazan kapasitesi sunmuyorlar.

CEP TELEFONUNUZA TAMDESTEK

Bedava enerjİ: Freeloader

Ülkemizde satışa sunulan Freeloader ile güneş enerjisinden faydalanarak cep telefonunuzu şarj etmeniz mümkün. Bir dizi güneş enerji hücresi ve bir şarj edilebilir bataryadan oluşan Freeloader, güneş ışınlarını elektriğe çevirip bataryasına dolduruyor. Kampta, ormanda ya da dağ başında cep telefonunuzu şarj etmek istediğinizde FreeLoader’de depolanmış enerjiyi verilen ara kablolar sayesinde telefonunuzun piline aktarabiliyorsunuz. FreeLoader cep telefonunuz gibi MP3 çalarınız ve PSP, Nintendo DS gibi oyun araçlarınızı da şarj etmeye aday.

Her Şekle gİrer: OCZ MicroSD

Çoğumuz cep telefonlarımızı fotoğraf ve hareketli görüntü çekme ve MP3 dinleme amaçlı kullanıyoruz; dolayısıyla bellek kartları en popüler cep telefonu aksesuarlarının başında geliyor. Bu kartlar arasında da OCZ firmasının MicroSD ürünü kendine özgülüğüyle öne çıkıyor. 66x hızında bir MicroSD bellek kartı olan bu ürünün özelliği, kutusundan çıkan ek adaptörle farklı formatlara da dönüşebilmesi. Kartın kutusundan iki adaptör parça çıkıyor ve kartı dilerseniz MiniSD, dilerseniz SD bellek kartı formatlarına dönüştürebiliyor. Yani aldığınız tek kart, 3 format destekliyor.

Tüy gİbİ: Discovery 655

Kulaklık konusunda uzman Plantronics firmasının yeni Discovery 655 ürünü, sadece 9 gram ağırlığında ve bir kulaklıkta olabilecek en iyi ses kalitesini sağlama iddiasında. Firma, bu çarpıcı tasarımlı ürününde ses kalitesi konusuna özellikle odaklanmış ve kulaklığa ses iyileştirici devreler eklemiş. Sonuçta, hem kulaklığın sahibi, hem de karşı taraftaki kişi daha kaliteli bir iletişimin keyfini sürebiliyor. Plantronics bu ürününde aynı zamanda pratik kullanıma da eğilmiş ve kulaklığın kolaylıkla şarj edilebilmesini sağlamış. Bilgisayarınızın USB bağlantısından şarj olabilen Discovery 655 için ayrıca pille şarj kiti ve araç şarj kiti de var.

SakarlIĞa çare: Garantex

Cep telefonları iyiler güzeller ama doğaları gereği sürekli tehlike altında olan araçlar. Sık sık karşılaşılan çalınma olaylarına ek olarak kazayla sıvı dökülmesi ya da darbeler cep telefonunuzu tehdit ediyor. Garantex sistemi, üreticinin verdiği garantiden farklı olarak kullanıcı hatasından kaynaklanan arızaları da ücretsiz gidermeyi kabul ediyor. Sisteme üye olmak oldukça basit, bayiden alacağınız bir Garantex kartındaki numarayla, telefon ya da İnternet üzerinden sisteme kaydoluyorsunuz ve koruma süreci başlıyor. Bir sakarlık yapıp da telefonu-nuzu çalışma hale getirdiğinizde Garantex’e başvuruyorsunuz, siz servise gitmeden onlar size ulaşıp telefonun tamir sürecini başlatıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!