OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 29, 2002 00:00
Çay çok yakında insana en yararlı gıdalar sıralamasına girebilir. ABD'li bilim adamlarına göre, çayın kanser, kalp hastalıkları ve Parkinson'a karşı koruyucu özellikleri bulunuyor. Uzmanlar, çayda bulunan antioksidanların güneÅŸ ışığı, kimyasallar, stres ve birçok gıdanın hücrelerde yol açtığı hasarı tamir ettiÄŸini belirttiler. Çayın yararları Washington'da ABD Tarım Bakanlığı, Amerikan Kanser Vakfı ve Çay Konseyi'nin ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi bir toplantıda ele alındı. Tarım Bakanlığı'ndan yetkililerin sunduÄŸu araÅŸtırmaya göre çay kolesterolü düşürerek kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Maryland'teki Beltville Ä°nsan Beslenmesi AraÅŸtırma Merkezi'nde yapılan bir araÅŸtırmada bir gruba çay, diÄŸerine ise renkli su verildi. Sonuçta çay içenlerde kötü kolesterolün üç haftada yüzde 10 oranında düştüğü belirlendi. Â
button