Çarşıda sivil pusu

Güncelleme Tarihi:

Çarşıda sivil pusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 00:00

Evinden göreve gitmek için çıkan sivil giysili Uzman Çavuş Yasin Ak, Yüksekova kent merkezinde tabancayla ensesinden vuruldu. Ak, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

Haberin Devamı

AİLE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU - FOTO GALERİ

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞUN BABA EVİNDE YAS / WEB TV

TUNCELİ'DE ÇATIŞMA    

HAKKÂRİ’nin Yüksekova İlçesi’nde konuşlu 21’inci Jandarma Sınır Tugayı’nda görevli, evli ve 1 çocuk babası 33 yaşındaki Uzman Çavuş Yasin Ak, dün sabah kent merkezinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düştü. Olay, çatışmalarda ölen PKK’lıların cesetlerinin parçalanıp yüzlerinin tanınmayacak hale getirildiği iddiasıyla BDP’lilerin öncülüğünde son birkaç günden bu yana protesto gösterileri ve kepenk kapatma eyleminin yapıldığı ilçede saat 07.30’da meydana geldi. Sabah sivil kıyafetle, görevine gitmek üzere evinden çıkan Uzman Çavuş Yasin Ak, kentin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi’nde bir otelin önünde saldırıya uğradı. Arkasından yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi tabancasını çekerek uzman çavuş Yasin Ak’ın ensesine ateş etti.
Saldırıda ağır yaralanan uzman çavuş Yasin Ak, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Şehit Uzman Çavuş Yasin Ak’ın cenazesi, bu hastanede yapılan otopsi ardından görev yaptığı 21’inci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı’na getirildi. Burada düzenlenen askeri törene Hakkâri Valisi Muammer Türker, Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik, Yüksekova 3’üncü Piyade Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya ile askeri personel katıldı. Törenin ardından bayrağa sarılı şehit uzman çavuş Yasin Ak’ın cenazesi helikopterle Van’a buradan da toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Osmaniye’ye gönderildi. Hakkâri Valisi Muammer Türker, gazetecilerin sorusu üzerine saldırganın kimliğinin saptanmasına ve yakalanmasına çalışıldığını söyledi. Çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiğini belirten Vali Türker, “Konu yapılan soruşturma sonunda aydınlanacak. Biz terör diye düşünüyoruz. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor” dedi.

Artık yeter

ACI haber, askeri yetkililerce, Uzman Çavuş Yasin Ak’ın Osmaniye’nin merkeze bağlı Değirmenocağı Köyü’nde yaşayan ailesine verildi. Önceki gün eşi tarafından uğurlanarak 1.5 yaşındaki Sidelya ile otobüsle Osmaniye’ye gelen Hülya Ak (32), kocasının öldüğü haberini alınca fenalaştı. 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale ettiği ve yakınlarının teselli etmeye çalıştığı Hülya Ak, “Keşke gelmeseydim. Seni neden yalnız bıraktım. Bu terör bu kezde bizi mi buldu. Artık yeter, ne zaman son bulacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!