Çarşıda neler oluyor?

Güncelleme Tarihi:

Çarşıda neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 00:00

Akıllı telefon piyasasında yeni bir modelin tanıtılmadığı, yeni bir kampanyanın duyurulmadığı gün geçmiyor. İşte onlardan sizin için derlediklerimiz

Haberin Devamı

Huawei’den ince ve güçlü bir telefon

Cep telefonu pazarında önemli bir yere sahip olan fakat kendi modelleriyle ülkemizde yeni yeni boy gösteren Huawei, çarpıcı bir modelle karşımızda. Dikkat çekici derecede ince olmasına rağmen Ascend P1 S, sahip olduğu özelliklerle göz dolduruyor. Çift çekirdekli 1.5 GHz TI OMAP 4460 işlemci ve SGX 540 görüntü devresi bunlardan bazıları. 4.3 inç genişlikli Super AMOLED ekranın görüntü kalitesi üst seviyede. Ekranı 540x960 çözünürlüğe sahip. Android 4.0 ICS işletim sistemini içerdiğinden son nesil yazılım desteği standart. Arkadaysa 8 MP arkadan aydınlatmalı kamera yer alıyor. Video çekimlerde Full HD 1080p desteği var. Ön kameraysa 1.3 MP destekli. Tüm bunlara rağmen 1800 mAh bataryayı sığdırmanın yolunu bulmuşlar.

Haberin Devamı

Avea’dan cazip akıllı telefon kampanyaları

Her bir cihaz için; tarifeye ek ödeme, her şey dahil, peşin ya da internet paketli olmak üzere farklı kampanya modelleri öneren S.E.Ç. cihaz kampanyaları Avealılara, beğendikleri telefona diledikleri ödeme planıyla sahip olabilmelerini vaat ediyor.
Avea müşterileri S.E.Ç tarifelerindeki konuşma, SMS ve internet paketlerini kendi ihtiyaçlarına göre birleştirerek, kendi tariflerini kendileri yaratabiliyor. Bu sayede Avea aboneleri diledikleri paketi seçiyor, ona göre konuşuyor, mesajlaşıyor ve internete giriyor.
2012 yılında müşterilerini 36 cihaz ile buluşturan Avea’dan yapılan açıklamaya göre, akıllı cep telefonu satışlarını adetsel olarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85 artırarak, cihaz pazarındaki pazar payını yüzde 21’e çıkardılar.
Dünyadaki ve Türkiye’deki akıllı cep telefonu pazarına ilişkin açıklama yapan Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, akıllı cep telefonu alımlarındaki yükselişin devam ettiğini, dünyada 2011’de 210 milyon adet olan akıllı cep telefonu satışının 2012’de yüzde 42 ile 298 milyona ulaştığını söylüyor. Türkiye genelinde de durum farklı değil. Akıllı cep telefonu satışı yüzde 38 oranında artışla 1 milyon 619 bin 290’dan 2 milyon 234 bin 826’ya yükseldi.

Haberin Devamı

Windows’lu HTC’ler geliyor

Cep telefonu üreticisi HTC ve Microsoft, New York’taki lansmanda ilk Microsoft imzalı Windows telefonları Windows Phone 8X ve 8S by HTC’yi tüm dünyaya tanıttı. Bu yeni akıllı telefonlarda yeni Windows Phone 8 işletim sistemi, göz alıcı ikonik tasarım, BeatsAudio ile stüdyo kalitesinde ses ve kamera özellikleri bir araya geldi.
Lansmanda konuşan Microsoft CEO’su Steve Ballmer “HTC’nin harikulade yeni telefonları; Windows Phone 8X ve 8S’i, markamızla bir araya getirmek her iki şirket için de büyük bir adım. Birlikte müşterilere kolay bir seçim ve gerçekten eşsiz bir deneyim sunuyoruz” dedi.
HTC Corporation CEO’su Peter Chou ise “Windows Phone kesinlikle en üstün mobil ekosistemlerinden biri olarak ortaya çıktı ve dünyadaki diğer akıllı telefon platformları arasında rekabet avantajına sahip oldu” diyor.
Live Tiles (canlı kutucuklar) özellikli tek telefon Windows Phone, HTC tarafından tasarlandı. Windows Phone Live Tiles’ı temel alan üç boyutlu, sade ve tek parça tasarımıyla sanal ve fiziksel özellikleri harmanlıyor.
HTC yeni Windows Phone’larda birinci sınıf mat bir kaplamayla cüretkâr, sofistike ve maceracı renk seçenekleri sunuyor. Windows Phone 8X, Kaliforniya mavisi, grafit siyahı, ateş kırmızısı ve limon sarısı gibi çeşitli renklerle geliyor. Windows Phone 8S by HTC ise domino siyah ve beyazı, fiesta kırmızısı, Atlantik mavisi ve gökdelen grisi seçeneklerine sahip.

Haberin Devamı

Turkcell’den akıllı telefon hareketi

Turkcell, en yeni akıllı telefonları yediden yetmişe tüm Türkiye’yle buluşturmak için son yılların en büyük kampanyasını başlatıyor ve yedi farklı markanın dokuz farklı modelini yüzde 36’ya varan indirimlerle ve 339 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Yıl sonuna kadar devam edecek ‘Türkiye’nin Akıllı Telefon Hareketi’ kapsamında, indirimlere ek olarak üç ay boyunca her ay 250 MB internet ve sınırsız Facebook paketi de hediye ediliyor. Kampanya sonunda beş Turkcell’liden en az birisinin akıllı telefon sahibi olması hedefleniyor. Huawei, Samsung, LG, HTC, Turkcell, Nokia, Sony ve Blackberry’den dokuz ayrı cihaz, peşin ödemelerde yüzde 36’lara varan indirimlerle ve 339 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, “Yeni kampanyamızda müşterilerimiz hem çok cazip koşullarla akıllı telefon sahibi olabilecek hem de kendilerine akıllı telefon deneyimini bir an önce yaşayabilmeleri için armağan ettiğimiz bedava internetin keyfini çıkaracaklar. ‘Akıllı telefon hareketimiz’ sayesinde beş Turkcell müşterisinden birisini akıllı telefon sahibi yapmayı ve daha çok müşterimizin ‘Hayat paylaşınca güzel’ demesini hedefliyoruz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!