Cari Ne Demek? Cari Nedir? Cari Tdk Kelime Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Cari Ne Demek Cari Nedir Cari Tdk Kelime Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2020 13:44

Cari kelimesi özellikle iş dünyasında ve para piyasasında sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Aynı zamanda gündelik yaşamda da öne çıkar. Pek çok alanda değerlendirilen cari sözcüğünün ne anlama geldiği merak ediliyor. Peki, cari ne demek? Cari nedir? Cari TDK kelime anlamı hakkında bilinmesi gerekenler.

Haberin Devamı

Cari kelimesi Arapça kökenli olarak Türkçeye yerleşmiş sözcükler arasındadır. Hem tek başına hem de farklı kelimelerle bir araya gelmek suretiyle kullanılabilmektedir. Amaca uygun olarak anlamına göre değişik alanlarda değerlendirilebilir.

 Cari Ne Demek?

 Cari geçerli olan yürürlükte olan anlamına gelmektedir. Genelde para piyasası ya da iş alanında kullanıldığı için bu anlamı pek fazla bilinmez. Ancak genelde cümlelerde bu anlamıyla anlaşılması gerekir.

 Cari Nedir?

 Cari iki anlamı üzerinde cümle içerisinde kullanılabilecek Türkçede yaygın sözcüklerden biridir.

 - Geçerli olan, yürürlükte olan,

 - Akan,

 Cari kelimesini daha iyi anlamak için bir örnek vermek gerekirse;

 ‘’ Memlekette bu konunun hükmü hala caridir.’’

 Bu anlamı üzerinden gündelik yaşam içerisinde rahat şekilde kullanılabilir.

Haberin Devamı

 Cari TDK Kelime Anlamı

 Türk Dil Kurumu açısından cari kelimesinin anlamı geçerli olan ve yürürlükte olan şeklinde yer almaktadır. Aynı zamanda ‘akan’ olarak da tabir ediliyor. Özellikle gündelik yaşamda ‘cari açık’ ve benzeri örnekler üzerinden çok sık değerlendirilen kelimelerden bir. Bu durum para piyasası olarak hem özel sektör hem de devlet için kullanılmaktadır. Geçerli olan ya da yürürlükte olan bir durumu verdiği açığı anlatır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!