Canlar yerine camlar gitsin

Güncelleme Tarihi:

Canlar yerine camlar gitsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 01:10

Polis Reform Grubu, 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklara şiddete başvurmaması, polise de hukuk çerçevesinde görevlerini yapmaları çağrısında bulundu: “Bir polisin ya da vatandaşın kolu kırılacağına, canlar gideceğine, camlar gitsin” dedi.

Haberin Devamı

POLİSİN özlük hakları için mücadele eden iki örgütten 1 Mayıs uyarısı geldi. 5 yıldır sosyal medyada varolan Polis Reform Grubu, sorularımızı özetle şöyle yanıtladı:

İŞÇİLER BELİRLESİN

“1 Mayıs İşçi Bayramı’nın, 10 Nisan Polis Bayramı’ndan farkı yok. 1 Mayıs ve Taksim, emekçiler için önemli. Emekçi polis için de önemli. Şayet 1 Mayıs işçilerin bayramı ise; gösteri yerlerini de kendileri belirlemeli. Yasak olmasa Taksim’de yapılacak kutlamada gerginlik olmaz. Gerginlikten en çok zarar görecek olanlar polisler. Çünkü, hem normal mesaisi uzayacak, hem de çatışmada görev gereği taraf olacaktır. Ne polislerin ne de vatandaşın burnu kanamasın istiyoruz. Tunceli eski il emniyet müdürü Hayati Yılmaz’ın da ifade ettiği gibi, canlar yerine, varsın camlar kırılsın. Kıstasımız insan hakları ve hukukun üstünlüğü. Yasaklı yerlerde kutlama yapmak isteyenlerin vandallığa başvurmadan, sorumluluğun emri verenlerde olduğunu düşünerek, hareket etmelerini arz ederiz.”

Haberin Devamı

20 kişiye 200 polis

78’LİLER Girişimi, BDP ve HDP’nin de aralarında bulunduğu STK ve siyasi partiler, Kazancı Yokuşu’nda 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybeden 37 kişiyi andı. Programa 20 kişi katılırken, Taksim Meydanı’nda yaklaşık 200 polis ve 2 TOMA aracı güvenlik için geldi. - Eyüp SERBEST/İSTANBUL

Vali: Açıklama yarın

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’de yapılmak istenen 1 Mayıs ile ilgili “Açıklama yapıyorum. Belki yarın (bugün) farklı açıklamalar, basın duyurusu şeklinde de olabilir” dedi. - Ali DANAŞ / DHA

HDP: Taksim’deyiz

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), “İşçiler, neredeyse de oradayız. Taksim, işçilerin hafızasıdır” açıklaması yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!