Cankurtaran'da Alafranga Lokanta

Güncelleme Tarihi:

Cankurtaranda Alafranga Lokanta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cankurtaran'da geçtiğimiz hafta sessiz sedasız açılan Alafranga Lokanta leziz Fransız yemekleriyle, İstanbul'a yeni bir ağız tadı getirdi.

ÜNLÜ aşçılık okulu Cordon Blue'da 3 yıl eğitim gören Alafranga Lokanta'nın işletmecisi ve şefi Baykaner Gönen, lokantanın mönüsünü ‘Yüzyıl başı İstanbul'unda yaşanan sentez mutfağa bir gönderme’ diye niteliyor. Armada Otel'in de ortak olduğu lokantada, Fransız yemeklerinin yanı sıra Osmanlı yemekleri ve iki kültürün senteziyle uyarlanan yemekler de sunuluyor.

Baykaner Gönen gözetimindeki ekip tarafından hazırlanan yemekler arasında Topkapı Sarayı reçetesiyle ‘Tarçınlı ve Kayısılı Köy Pilici’nden, ıspanak yatağı üzerinde Madagaskar biberi ve taze nane ile sunulan ‘kuzu sırtı’na kadar birçok ana yemek seçeneği var. Başlangıçlarda deniz mahsulleri, balık ya da tavukla oluşturulan yiyeceklerin yanı sıra şefin sizin için özel olarak seçtiği ‘aşçı tabağı’nı da tadabilirsiniz. Tatlılardaki dondurma ve ‘sorbet’ler de Alafranga Mutfak üretimi. Her tür içkinin sunulduğu Alafranga Lokanta'da Fransız şarap ve şampanyaları ile Türkiye'nin değişik yörelerinden gelen kaliteli şaraplar dikkat çekiyor.

Cordon Blue’de eğitim

Dünyaca ünlü aşçılık okulu Cordon Blue'nun merkezi Paris'te 3 yıl eğitim gördükten sonra okulun New York şubesinde 3 ay Tokyo ve Londra şubelerinde de 1.5 ay staj yapan Baykaner Gönen'e yemeklerin hazırlanmasında Marmara Üniversitesi ile Swissotel'in ortak eğitim programı AHMA mezunu Başak Saraç asistanlık yapıyor. Divan Oteli'nde 2 yıl, Atatürk'ün yatı Savarona'nın Miami'de bulunduğu sürede de 1 yıl çalışan Gönen ile yemekleri hazırlayan ekibi 4 kişiden oluşuyor.

İstanbul'un en eski semtlerinden Cankurtaran'ın mistik havası içinde, yaklaşık yüzyıllık bir ahşap binada, Cordon Blue mezunu bir şefin elinden çıkmış, özenli yemeklerle, ‘gurme'liğin zevkine varmak mümkün. Alafranga Lokanta'da başlangıçlar 3 milyon 800 bin-4.5 milyon, ana yemekler 7.5- 10 milyon ve tatlılar 2 -3.5 milyon lira fiyatla, müşterilere sunuluyor. Alafranga Lokanta pazar ve pazartesi günleri dışında her gün saat 19.30 ile 23.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

MÖNÜ

Başlangıçlar: Kumkapı Salatası (Deniz mahsulleri ve portakallı, mevsim yeşillikleri üzerinde) Burma Karides Salatası (Tel şehriyeyle sarılmış karides, mevsim yeşillikleri üzerinde), Rumeli Salatası (Közlenmiş kırmızı biberle sarılmış tavuk dilimleri, mevsim yeşillikleri üzerinde) Tuzda Deniz Levreği (Deniz tuzunda pişmiş, roka yatağı üzerinde), Aşçı Tabağı (Şefin sizin için seçtiği soğuk ve sıcak tadımlıklar), Zeytinyağlı Kereviz (Portakal suyunda pişirilmiş), Balık Çorbası (Kızarmış sarmısaklı ekmek ile)

Ana yemekler: Tarçınlı ve Kayısılı Köy Pilici (Topkapı Sarayı reçetesi), Karışık Mantarlı Piliç Dolması (Sütlü patates ile), Kuzu Sırtı (Ispanak yatağı üzerinde Madagaskar biberi ve taze nane ile), Ahırkapı Kebabı (Patlıcan dilimleriyle sarılmış taze domates soslu kuzu bonfile), Bonfile (Kuzukulağı-moril, Ayköşk-Porcini, Sarıkız-Chantel mantarları ile) Fener Kapama (Kendi suyunda mevsim sebzeleriyle hazırlanmış), Balık Halinden Günün Gözdesi

Tatlılar: Creme Brule-Frenk Üzümü ile, Vişneli Ev Baklavası, Tarçınlı, Elmalı Ilık Tart-Vanilyalı Dondurma Eşliğinde, Damla Sakızlı Fırın Sütlaç, Kestaneli Profiterol-Çikolata sos ile, Karışık Meyve’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!