Çankaya'dan Erdoğan'a veto

Güncelleme Tarihi:

Çankayadan Erdoğana veto
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2002 20:00

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, AKP Lideri Tayyip Erdoğan'a milletvekiliği yolunu açacak Anayasa'nın 3 maddesini değiştiren Anayasa değişiklik paketini veto ederek tekrar görüşülmek üzere TBMM'ye gönderdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Sezer, 4774 sayılı "2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun"u bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderdi.

Sezer'in veto ettiği AKP Lideri Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilmesi için önünü açacak Anayasa'daki değişiklikleri öngören paket, Anayasa'nın 67, 76, 78'inci maddelerinde değişiklik öngörüyor.

VETOYA İLK TEPKİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in vetosunu ilk olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı değerlendirdi. "Yasayı değil geri göndermeyi kişiye özel buluyorum" diyen Yazıcı, "'Sayın Cumhurbaşkanı kişiye özeli karıştırıyor galiba. 21. Dönem Parlamentosu'nun Sayın Demirel için yapmaya çalıştığı kişiye özeldir. Ben yasayı değil bu gerekçeyle yasayı geri göndermeyi kişiye özel buluyorum. Milletin isteklerini kişisel olarak nitelemek kişiseldir.
Hangi gerekçeyle kişiye özel olduğunu bilmiyorum, gerekçeyi görmek lazım ama Meclis gereğini yapacaktır herhalde. Yaptığı işe sahip çıkacaktır.'' dedi.

Haberin Devamı

Vetonun Siirt seçimlerini etkilemeyeceğini ifade eden Yazıcı, yasanın TBMM'de yeniden ele alınması durumunda CHP'nin aynı desteği sürdürüp sürdürmeyeceğinin sorulması üzerine, ''Sürdüreceklerdir herhalde. Çünkü başta sahip çıktılar. Ben onların yerinde olsam desteği sürdürürdüm'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!