Canım Türkiyem

Güncelleme Tarihi:

Canım Türkiyem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2008 17:36

İşte memletimden 'bu kadar da olmaz ki dedirten' haberler.. Üstelik bütün bu enteresan haberler son 24 saat içinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

4 SİLAHLI ADAM PİTTBULL KAÇIRDI

İzmir'in Bornova İlçesi'nde onlarca kişinin gözü önünde eli tabancalı maganda terörü yaşandı. Kimliği belirsiz 4 saldırgan, otomobbillerini yol ortasında bırakıp girdikleri oto tamirhanesinde işyeri sahibini tartaklayıp, ardından da tabancayla 5 kez havaya ateş ederek, işyerinde bağlı pitbull cinsi ‘Kanka’ köpeği alıp kaçtı. Kaçarken takipten kurtulmak için otomobillerinin plakasını da söken gaspçılar, kayıplara karıştı. Köpeği gaspedilen Kutsal İç, “Şehrin göbeğinde maganda terörü yaşadık. Saldırganların bir an önce bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Ege Üniversitesi Hastanesi karşısında meydana geldi. Yüzlerce kişinin çalıştığı hastanenin dağılım saatinde ve trafiğin yoğun olduğu kavşakta kimliği belirsiz 4 kişi, otomobillerini yol ortasında bırakarak Kutsal İç'in sahip olduğu oto tamirhanesine gitti.

Haberin Devamı

İşyerinin önünde bağlı bulunan pitbull cinsi köpeklerden birini almak isteyen 4 saldırgan, kendilerine engel olmaya çalışan tamirhanenin sahibi Kutsal İç ve olaya müdahale eden esnafla tartışmaya başladı. Otomobillerini yol ortasında bıraktıkları için kendilerine müdahale eden sürücüleri de tehdit eden saldırganlar, köpeği almalarına karşı çıkan Kutsal İç'i tartaklamaya başladı.

Kutsal İç'i tekme tokat döven magandalardan biri, daha sonra üzerindeki tabancayı çıkartarak onlarca kişinin gözü önünde peşpeşe havaya ateş etmeye başladı. Çevredekilerin korku içinde kaçıştığı sırada, saldırganlar da, işyeri girişinde bağlı bulunan 1.5 yaşındaki ‘Kanka’ adlı pitbull cinsi köpeği alarak kaçtı.

Otomobile binecekleri sırada gaspçılardan birisi, takipten kurtulmak ve polisin izlerini bulmasını önlemek için otomobilin plakalarını söktü. Olay yerinden hızla uzaklaşan gaspçılar, vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen polis ekiplerinin aramalarına rağmen bulunamadı. Polis, incelemek üzere olay yerindeki kovanları topladı.

KURŞUN SEKTİREN CEP TELEFONU

Tokat'ın Turhal ilçesinde otomobilinde cep telefonuyla konuşurken silahlı saldırıya uğrayan kişi, merminin telefona isabet ederek yön değiştirmesi sonucu çenesinden yaralandı.

Haberin Devamı

ilçede doğalgaz işleriyle ilgili taşeronluk yapan Muharrem Akkaş (40), Mimar Sinan Mahallesi Susam Sokak'taki evinden çıktıktan sonra otomobiline bindi.

Otomobili ile yola çıktıktan sonra silahlı saldırıya uğrayan Akkaş, aracının sol camından giren merminin telefona isabet ederek yön değiştirmesi sonucu çenesinden yaralandı.

Çenesine isabet eden kurşun nedeniyle konuşamayan, dişlerinin büyük bir bölümü kırılan Akkaş, konuşamadığı için olay anını yazarak anlattı.

Olay anında, evinden çıktıktan sonra aracına bindiğini belirten Akkaş, “Aracıma bindim, yanımda oğlum Gökhan da vardı. Aracımı hareket ettirdim. Yaklaşık 30 metre ilerlemeden, 4 kişinin bana silah çektiğini gördüm. Arabaya doğru ve bana doğru ateş açtılar. Telefonla konuşurken 1 mermi isabet etti. Telefon kulağımdaydı. Telefon olmasaydı şu an hayatta değildim” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

KOCASINI BIÇAKLAYAN KADINI HAKİM SERBEST BIRAKTI

İzmir'de, taksicilik yapan 37 yaşındaki Ömer Yula, sırtı bıçak yarasıyla geldiği Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde, müşteri olarak taksisine binen kimliği belirsiz iki kişinin parasını gasp etmek için kendisine saldırdığını söyledi. Tedaviye alınan Yula'nın çelişkili ifadeleri üzerine yapılan araştırmada, yalan söylediği, bıçaklayan kişinin, eşi 34 yaşındaki S.B. olduğu belirlendi. Suç aleti bıçakla birlikte gözaltına alınan S.B., “Sürekli beni dövüyordu. Dayaklarından bıktığım için bıçakladım” diyerek tepkisini dile getirdi.

Dün saat 12.30 sıralarında, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, şoförlüğünü yaptığı 35 HC 005 plakalı taksiyle giden, kanlar içindeki Ömer Yula hemen tedaviye alındı. Menemen İlçesi'nde taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan Yula'nın muayenesinde, sırtından tek bıçak darbesiyle yaralandığı belirlendi. Hayati tehlikesi bulunan Yula, ifadesinde, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinden çıktığında, kimliği belirsiz iki kişinin, müşteri olarak taksisine binip Yamanlar Semti'ne gitmek istediklerini anlattı. Bu kişileri, söyledikleri yere götürdüğünü anlatan Yula, cebindeki parayı istediklerini, vermeyince sırtından bıçaklayıp kaçtıklarını dile getirdi. Olayla ilgili geniş çaplı soruştuma başlatan Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, Yula'nın ifadelerini çelişkili buldu. Yula'nın iddia ettiği gasp olayıyla ilgili herhangi bir delile rastlamayan polis, araştırmasını derinleştirdi. Bir süre sorgulanan Yula, sonunda gerçeği polislere anlattı. Yula, ifadesinde, eşi S.B. ile birlikte kahvaltı yaptıklarını, aralarında çıkan tartışmada kendisini bıçakladığını söyledi.

Haberin Devamı

Gerçeği öğrenen polis, harekete geçip Yula'nın, S.B. ile birlikte yaşadıkları 6735 Sokak'taki evine baskın yaptı. Evde yapılan incelemede, kan izlerine rastlanırken, suç aleti ekmek bıçağı da mutfakta bulundu. Evde gözaltına alınan S.B. de karakola götürüldü. İfadesine başvurulan S.B., “Son günlerde aramızda tartışmalar oldu. Sürekli dövüyordu. Dayaklarından bıktığım için mutfaktan kaptığım bıçakla saldırdım. Pişman değilim” dedi.

ARACIYLA ÇARPTIĞI ÇOCUĞU BAKKALA BIRAKTI

Niğde'de bir öğrenci servisinin sürücüsü, aracıyla çarptığı çocuğu, “öğrencileri okula yetiştirdikten sonra hastaneye götürmek üzere” bakkala bıraktı. Çocuk, olayı duyan ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, öğrenci servisi sürücüsü A.K, İlhanlı Mahallesi'nde yolun karşısına geçmek isteyen Yahya Kadir Ertuğ'a (13) çarptı.

Yaralanan Ertuğ'u sokaktaki bir bakkala bırakan sürücü, “araçtaki öğrencileri okula yetiştirdikten sonra çocuğu hastaneye götüreceğini” söyleyerek yola devam etti.

Dükkan sahibinin telefonla arayarak durumu bildirdiği ailesi, Ertuğ'u Niğde Devlet Hastanesine götürdü. Tedavi altına alınan Ertuğ'un durumunun iyi olduğu bildirildi.

Sürücü A.K'nin, daha sonra çocuğun durumunu öğrenmek için hastaneye geldiği; hastanede ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

BANKAYI SOYMAK İÇİN ALARMI SU KOVASINA ATTILAR

Niğde'nin Bor ilçesinde bir bankayı soyma girişiminde bulundukları iddia edilen 4 zanlı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 00.30 sıralarında Bor Belediyesi karşısındaki banka şubesini soymak istedikleri öne sürülen 4 kişi, bankanın elektrik, güvenlik ve iletişim hatlarını kesip, sesli alarm kutusunu su dolu kovanın içerisine attıktan sonra banka kapısını zorlamaya başladı.

Bu sırada devriye gezen polis ekiplerini görerek kaçan 4 kişi yakalandı.

Çevrede arama yapan polis, U.Y. (36), G.A. (23), H.S. (31) ve O.U'nun soygun girişiminde kullanmayı planladıkları 80 EU 727 plakalı otomobile el koydu.

Otomobilde ve banka çevresinde portatif merdiven, çok sayıda demir ve duvar delici matkap ucu, demir testeresi, 5 cep telefonu, cam kesme elması ve tornavida ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

CEPTE MELODİYİ BEĞENMEDİ, ÖLDÜRDÜ

Bursa'da, gençler arasında cep telefonu melodisi nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada, bir kişi bıçaklanarak öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi Aydoğdu Sokak'ta bir arsada alkol alan Ramadan Ş. (24), Seyhan K. (25) ve Rıdvan K. (41), cep telefonlarından müzik dinlemeye başladı. Bu sırada, arkadaşlarıyla aynı yerde oturan ve cep telefonu melodisinden rahatsız olan Ahmet Kurtuldu (25), Ramadan Ş. ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Ramadan Ş, arkadaşları tarafından evine götürüldü. Bir süre sonra evin önüne gelen Ahmet Kurtuldu ile Ramadan Ş. arasında yeniden kavga çıktı. Ramadan Ş, Ahmet Kurtuldu'yu karnından bıçakladı.

Olay yerine gelen “112 Acil Servis” ekibince Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine kaldırılan Kurtuldu, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Gözaltına alınan Ramadan Ş, Seyhan K. ve Rıdvan K'nin, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!