Çanakkale'de 1877 elektrikli fünye çalındı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede 1877 elektrikli fünye çalındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 15:52

ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'nde, Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Çan Linyitleri İşletmesi (ÇLİ) Müdürlüğü'ne ait depolardan patlayıcı maddelerin ateşlenmesinde kullanılan 1877 adet elektrikli fünye çalındı.

Haberin Devamı

İlgilileri endişeye sürükleyen olay, geçen cuma gecesi Türkiye Kömür İşletmeleri'ne bağlı Çan Linyitleri İşletme Müdürlüğü'nün patlayıcı deposunda meydana geldi. Koruma amaçlı olarak depoyu çevreleyen çitler kesilerek içeriye giren hırsız ya da hırsızlar, patlayıcı maddelerin ateşlenmesinde kullanılan, buradaki özel bir firmaya ait 900 adet, ÇLİ'ye ait 977 adet elektrikli fünyeyi çalıp, kaçtı.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, yaptığı açıklamada, “Olayla ilgili tahkikata başlandı. Malum ülkemizde terör olayları yaşanıyor. Başta biz de konunun terör olayıyla bağlantılı olabileceğini düşündük. Ancak olay korktuğumuz istikamette gelişmiyor. Şu anki izlenimlerimiz olayın adi bir hırsızlık olayı olduğu yönünde. Hırsızların fünyeleri çeşitli kişilere satmak amacıyla çaldığı sanılıyor. Ama biz yine de her türlü olasılığı değerlendirerek hareket ediyoruz. Jandarma olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Vali Orhan Kırlı, olayın idari açıdan soruşturulması ve ihmali olanların cezalandırılması için İçişleri Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na da bilgi verildiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!