Çanakkale ile Sofya kardeş oldu

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale ile Sofya kardeş oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 12:10

ÇANAKKALE Valisi Orhan Kırlı’ya iadeyi ziyarette bulunan Bulgaristan’ın Sofya Valisi Emil İvanov, “Tüm doğa güzelliklerini bir arada bulunduran Çanakkale’yi kıskanıyorum” dedi.

Bulgaristan’ın Sofya Valisi Emil İvanov, geçen eylül ayında kendisini ziyaret eden Çanakkale Valisi Orhan Kırlı’ya iadeyi ziyarette bulundu. Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Sofya’daki ziyaret sırasında alınan kardeş il kararının Çanakkale İl Genel Meclisi tarafından karara bağlandığını ve Sofya ile Çanakkale’nin kardeş il olduğunu açıkladı.

Eylül ayındaki Bulgaristan gezisi sırasında Sofya ve bazı bölgeleri gezme imkanı bulduklarını hatırlatan Vali Kırlı, “İki il arasında ilişkileri bu ziyaret sırasında başlattık ve geliştirmeye karar verdik. İki vali olarak da Çanakkale ile Sofya’nın kardeş il olması kararını aldık. İl genel meclisimiz de bu doğrultuda karar aldı ve Sofya ile kardeş il olduk. İadeyi ziyarette bulunan Sofya Valisi Emil İvanov’a iyi bir evsahipliği yapacağız. Bu ilden memnun ayrılmasını ve Sofyalılara Çanakkale’yi anlatmasını diliyoruz” dedi.

Beraberinde Sofya Vali Yardımcısı Daniela Bakırcıyova ve Bulgaristan’ın Svilengrad kentinin Belediye Başkanı Georgi Manolov ile birlikte Vali Kırlı’yı makamında ziyaret eden Sofya Valisi Emil İvanov, “Çanakkale’nin güzelliğine hayran kaldım. Tüm doğa güzelliklerini bir arada bulunduran Çanakkale’yi kıskanıyorum. Bundan böyle kardeş il olarak ticari, ekonomik, kültürel ve turizm alanlarında iki ilin yardımlaşmasını, işbirliğinin devam etmesini temenni ediyorum. Bizi Sofya’da ziyaret ettikleri ve bizi buraya davet ettikleri için de Sayın Valiye teşekkür ederim” diye konuştu.

Ziyaret sırasından Çanakkale Valisi Orhan Kırlı ile Sofya Valisi Emil İvanov birbirlerine kendi ülkelerinde üretilmiş şarap ve çeşitli hediyeler verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!