Çanakkale Ayvacık'taki orman yangını ikinci gününde kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2024 12:13

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları ikinci günde kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Ayvacık ilçesi Gemedere Çayı mevkiinde dün saat 21.30 sıralarında orman yangını başladı. Rüzgarın etkisiyle alevler geniş bir alan yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler alevleri kontrol altına almak için müdahale başlattı. Ekipler gece boyunca yangını kontrol altına almak için karadan müdahaleye devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte yangın söndürme uçakları ve helikopterler yangına havadan müdahaleye başladı. Ekipler yangını kontrol altına almak için havadan ve karada müdahaleye devam etti.

KONTROL ALTINA ALINDI

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Gemedere Çayı mevkisindeki yangına 1 helikopter, toplam 41 arazöz ve su ikmal aracı, 6 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve 248 personelle müdahale edildi. Alevler, havadan ve karadan 18,5 saat süren müdahaleyle saat 16.00 sıralarında kontrol altına alındı. Yangında 17 hektar alan zarar gördü.

Haberin Devamı

Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!