‘Can çıkaran’ hocaya taksit taksit ceza

Güncelleme Tarihi:

‘Can çıkaran’ hocaya taksit taksit ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 00:00

“İçinde cin var” diyerek ‘seansa’ aldığı Mesut Kılıç’ın ölümüne neden olmaktan yargılanan ‘Cinci Hoca’ İsa Şahin ve yardımcısı Yusuf Gülmez’e, 12 bin 100 TL para cezası verildi. Şahin ve Gülmez, cezayı 20 taksitte ödeyecek.

Haberin Devamı

ENDÜSTRİ meslek lisesi mezunu Mesut Kılıç (23), üç yıl panik atak tedavisi gördü. İnşaatlarda boyacılık yapan Nusret Kılıç ve Yıldız Kılıç, oğulları Mesut Kılıç’ı 3 Haziran 2010’da, Bağcılar’da Cinci Hoca diye tanınan İsa Şahin’e götürdü. Şahin, Kılıç’a “İçinde cin var” dedi.  Nusret Kılıç’ın iddiasına göre, tedavi için 366 lira alan İsa Şahin, Mesut’u rahatsız eden yedi kadın cinden kurtaracağını söyledi. Mesut Kılıç yaklaşık 2 saat İsa Şahin ve Yusuf Gülmez’le baş başa kaldı.

KADIN İÇ ÇAMAŞIRLI DÜĞÜM

İddialara göre, Şahin ve Gülmez ayaklarını kadın iç çamaşırıyla bağladıkları Kılıç’ın üzerine çıktı. Göğsüne vurdu. Mesut Kılıç bu süre içinde sürekli bağırarak dışarıdaki babasından yardım istedi.
Seslerin kesilmesi üzerine içeri giden Nusret Kılıç, baygın bulduğu oğlunu hastaneye kaldırmak istedi. Ancak, Mesut Kılıç yolda öldü. Nusret Kılıç’ın şikâyeti üzerine İsa Şahin ve Yusuf Gülmez gözaltına alındı. Yaklaşık 7 ay tutuklu yargılanan İsa Şahin ve Yusuf Gülmez, Adli Tıp Kurumu’nun kesin ölüm raporunu geciktirmesi üzerine 25 Aralık 2010’da tahliye edildi. Adli Tıp, raporu Mayıs 2011’de mahkemeye gönderdi. Raporda, yaşanan olayların kronik kalp rahatsızlığı bulunan Mesut Kılıç’ın ölümüyle illiyet bağı olduğu yazılıydı. İsa Şahin, Bakırköy 3’üncü Ağır Ceza’daki son savunmasında, “Mesut’u annesi ve babası getirdi. Çocuğa cebir uygulamadık. Annesi ve babası da yanındaydı. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

ANNE-BABANIN KATKISI

Mahkeme, “Mesut’un ölümünde anne ve babasının da katkısı var” diyerek İsa Şahin ve Yusuf Gülmez’e asgari oranda, iki yıl hapis cezası verdi. Ceza, iyi halden 1 yıl 8 aya indirildi. Mahkeme bu cezayı da günlüğü 20 TL’den 12 bin 100 TL para cezasına çevirdi. İsa Şahin ve Yusuf Gülmez’e parayı 20 eşit taksitte ödeme imkânı da sunuldu. Kılıç ailesinin avukatı Oktay Keskin, “Ceza toplum vicdanını tatmin etmedi” diyerek kararı temyiz etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!