Can bebeği helikopterli kurtarma operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Can bebeği helikopterli kurtarma operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2009 19:11

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, 5 aylık Can Fehmi Dilsiz, tedavi gördüğü özel hastanede 3 kez epilepsi nöbeti geçirdi.

Doktorlar küçük çocuğun acil olarak Antalya'ya götürülmesini istedi. İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hava ambulansı, Alanya'daki hastaneden aldığı bebeği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne getirdi. Ambulans helikopterle sevki sırasında da bir kez nöbet geçiren bebek, hemen tedaviye alındı.

Daha önce bilinen herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan 5 aylık Can Fehmi Dilsiz, rahatsızlanınca ailesi tarafından Alanya'daki özel bir hastaneye götürüldü. Burada tedaviye alınan minik bebek, hastanede 3 kez epilepsi nöbeti geçirdi. Doktorlar bebeğin hemen daha teşekküllü bir hastaneye sevkini istedi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmesi kararlaştırılan Can bebek için hemen harekete geçildi. Küçük bebeğin yolda rahatsızlanacağı ihtimali üzerine doktorlar, hava ambulansıyla bebeğin Antalya'ya gönderilmesini istedi.
İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ambulans helikopter Antalya Havalimanı'ndan havalanarak Alanya'ya gitti. Bebeği alan hava ambulansı, Antalya'ya doğru yola çıktı. Bu sırada minik bebek havada bir kez daha epilepsi nöbeti geçirdi. Doktorların hava ambulansında müdahale ettiği bebek, yaklaşık 40 dakikada Antalya'ya getirildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi helikopter pistine inen hava ambulansındaki Can bebek, hazır bekleyen ambulansa alınarak acil servise götürüldü. Burada tedaviye alınan Can bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!