'Çamur Adam' turizm elçisi

Güncelleme Tarihi:

Çamur Adam turizm elçisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ortaca'nın Dalyan Beldesi'nde, 10 yıl önce atıl haldeyken devraldığı çamur yatağını turizmin hizmetine sunan İrfan Tezbiner, adını dünyaya duyurmayı başardı. Prensleri, prensesleri, dünyaca ünlü film yıldızı ve şarkıcıları çamura bulayan Tezbiner ‘‘Çamur adam’’ diye ün yaptı.

Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme alanı Dalyan, çamur banyolarıyla da dikkatleri üzerine çekerken, sezon boyunca her gün 1000-1500 kişinin ziyaret ettiğini belirten Tezbiner, ‘‘Ben ve elemanlarım, tanıtım yönünde şerefli bir iş yapıyoruz. Dolar ve mark sevdalısı değilim’’ dedi.

1988'de 910 milyon liraya banyonun mülkiyetini satın aldığını anlatan Tezbiner, şunları söyledi:

‘‘O zaman o parayla Paris'te mükemmel bir ev alabilirdim. Ama bu coğrafyanın çocuğuysam üretken olmam gerekir dedim ve bu işe başladım. Şifalı banyoyu artık herkes tanıyor. Hayatta herkesi kandırabilirsiniz, yalan söyleyebilirsiniz, senaryo yazıp çevre edebiyatı yapabilirsiniz, hatta kendi kendinizi aldatarak bir ömrü tüketebilirsiniz. Ama asla Tanrı ve tabiat anayı kandıramazsınız. Ben bu cennet doğa içinde yaptığım işle ve Türklüğümle gurur duyuyorum.’’

ÇAMUR KÜRÜ

Banyoya giren kişi vücudunu çamurlayıp, en az 45 dakika güneş altında kurumayı bekliyor. Tekrar çamur havuzuna girip, çamurlarını temizliyor, duşlara girip yıkanıyor. 10 dakika bu şekilde bekleniyor. 39 derecelik termal havuzuna girilip en az 40 dakika içinde kalınıyor. Havuzdan sonra yine duş yapılıyor. Bu uygulama en az bir hafta devam ederse, romatizma, siyatik, kireçlenme, stres, kan dolaşımı, mantar ve benzeri rahatsızlık çekenler, şifa bulabiliyor. Çamur cilde de güzellik veriyor.

ÜNLÜLERİN GÜZELLİK MERKEZİ

Kral Fahd'ın yeğeni Prens Halit bin Abdülhamit, İspanya Prensi Felipe de Carlos, eşi Prenses Alexia, İngiliz Basın İmparatoru sahibi Robert Maxwell, Robert Jr. Kennedy ve eşi Mary, sinema sanatçısı Dustin Hoffman, şarkıcı Sting, Prenses Margareth, Kanada Cumhurbaşkanı Trudu, İsmaile mezhebinin dünyadaki lideri Kerim Ağahan, UEFA Başkanı Johansen, Meksika Tekilla Kralı Yuhan Antonia Simo Peres, Ürdün Kraliyet ailesinden Prens Hasan'ın eşi Sarvath ve kızları 8'nci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal, eşi Semra Özal, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, DYP Lideri Tansu Çiller, işadamı Bülent Eczacıbaşı, çamur banyosunun ünlü konukları arasında yer aldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!