Caminin içi piknik alanına döndü

Güncelleme Tarihi:

Caminin içi piknik alanına döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2009 21:38

EDİRNE'de, bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir gecesinde tarihi Selimiye Camii doldu taştı.İftar saatinde ise yüzlerce vatandaş, caminin içini piknik alanına çevirdi ve yerlere serdikleri bezlerin üzerlerinde yemeklerini yediler.

İbadet edilen bir mekanın yenilip içilen bir piknik mekanı haline getirilmesi sonucu ortaya çıkan bu görüntülere ise cami görevlileri ve bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Selimiye Camii'ni yarı kabe olarak kabul eden binlerce vatandaş, Kadir gecesinde camiye akın etti. 10 bin kişilik caminin içi tamamen dolarken, cami avlusu ve bahçesinde de benzeri bir yoğunluk yaşandı. Özellikle Batı Trakya'da yaşayan soydaşların akın ettiği Selimiye Camii'nde, iftar vaktinin gelmesiyle birlikte vatandaşlar cami avlusuna ve caminin içine serdikleri gazete ve bez parçalarının üzerinde oruçlarını açtılar. Piknik alanına dönen caminin içinde ortaya çıkan bu aykırı görüntüye ise cami görevlileri tepki gösterdi. Ancak vatandaşlar, bu itirazlara karşın yemeklerini yemeyi sürdürdü. Akşam namazının ardından ise mevlide katılmak isteyen vatandaşlar, caminin içine girmeye çalışınca, kapı girişlerinde izdiham da yaşandı. Yaşanan izdiham nedeniyle bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Caminin içinde bulunan şebeke suyunu şifalı su sananlar ise kuyruğa girdi ve çok sayıda kişinin içtiği aynı bardakla su içtiler.

Kadir gecesinde tarihi Selimiye camiinin huzur verdiğini belirten vatandaşlar, “Huzur bulmak için camiye geldik ve burada orucumuzu açıyoruz. Yerimizi kaptırmamak içinde de yemeğimizi yere serdiğimiz bezin üzerinde yedik. Bugün burada dualar edip namaz kılacağız” dediler.

Kadir gecesinde Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarla Bulgaristan ve Yunanistan'daki soydaşların camiye geldiğini belirten Selimiye Camii imamı Erdal Albayrak, “Çok sayıda vatandaşımız ile soydaşımız, yılda bir gün Kadir Gecesi'nde burda olmak arzusundalar. İçeride yemek yenmesi normal değil. Ancak vatandaşlar, ‘Buradan gidersem bir daha cami içinde yer bulamayız’ diyorlar ve yemeklerini de burada yiyorlar. Biz uyarıyoruz ancak başarılı olamıyoruz. İslam açısından da hoş bir görüntü değil. İnşallah önümezdeki yıllarda bu görüntüler olmayacak. Caminin içindeki su ise şifalı su değil. Şebeke suyudur. Herkesin içtiği bardakla suyu içmekte sağlık açısından iyi değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!