Camiler doldu taştı

Güncelleme Tarihi:

Camiler doldu taştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2014 00:12

Üç ayların habercisi Regaip Kandilinde vatandaşlar bütün yurtta gece boyunca camilerde ibadetlerini yerine getirdi, dualar etti.

Haberin Devamı

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte camiye akın eden vatandaşlar, günahlarının affı, dualarının kabulü için ellerini semaya kaldırdı. Camiyi dolduran vatandaşların bir kısmı, namazın ardından nafile ibadetlerini yaparken bazı vatandaşlar da Kur'an-ı Kerim okudu.

Camideki kandil programını kimi vatandaşlar ise avludan takip etti.

EDİRNE'DE EN KALABALIK GECE

Regaip Kandili dolayısıyla Edirne'deki Selimiye Camisi en kalabalık gecelerinden birini yaşadı.

“Kandiller Geçidi” olarak da nitelendirilen üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dolayısıyla Edirneliler camilere akın etti.

Mimar Sinan'ın “ustalık eserim” dediği ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi başta olmak üzere camileri dolduran vatandaşlar, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak belirtilen üç aylara girilirken kutlanan Regaip Kandili gecesini dua ederek namaz kılarak geçirdi.

Selimiye Camisi kandil dolayısıyla en kalabalık gecelerinden birini yaşadı. Vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başladı. Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Edirne merkezden çok sayıda vatandaş camiye geldi. Camide yer kalmaması üzerine vatandaşlar avluda namaz kıldı.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu gecede Prof. Dr. Cevat Akşit vaaz verdi. Vaazın ardından yatsı namazını kılan vatandaşlar camiden ayrıldı.

Haberin Devamı

SİVAS'TA VATANDAŞLAR CAMİLERİ DOLDURDU

Tarihi Ulucami ve Paşa Camii’nde akşam namazı sonrası başlayan kandil programında camileri dolduran vatandaşlar geceyi ihya etmek için çalıştı.

Paşa Cami’nde ilahilerin söylenmesi ve cami imamı Abdullah Koç’un Kur’an-ı Kerim okumasının ardından Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin verdiği vaazda Üç Aylar ve mübarek gecelerin önemi üzerinde durdu. Şahin, "Dinimizde dünya ve ahiret mutluluğunu kazanmamız için mübarek gün ve geceleri Allah (cc) ümmeti Muhammed’e bir fırsat olarak sunmuştur. İşte kandil geceleri böyle Ümmet-i Muhammed için, günahkar kullar ve hata yapan bizler için Rabbimizin bir lütfu, ihsanıdır." dedi.

Daha sonra yapılan duada ise bu gece hürmetine ellerin boş çevrilmemesi ve günahların afolunması için dua edildi.

GAZİANTEP, ŞANLIURFA VE KAHRAMANMARAŞ

Haberin Devamı

GAZİANTEP, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta, üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili nedeniyle camiler dolup taştı.

Gaziantep’te, kandil nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti. Vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği Ulu Camii’de, yatsı namazının ardından mevlit okundu ve eller semaya açılıp, dualar okundu.

Şanlıurfa’da ise binlerce kişi kandil dolayısıyla kentin simgesi olan Balıklıgöl Platosu’nda bulunan Dergah Camii’ne gitti. Kuran okunan gecede vatandaşlar, namazlar kılıp İl Müftüsü İhsan Açık’ın okuduğu hutbeyi dinledi.

Kahramanmaraş’ta da, binlerce vatandaş, Regaib Kandili’ni kutlamak için kent merkezindeki Ulu ve Abdulhamidhan camilerini doldurdu. Kuran okunan gecede vatandaşlar, namazlar kılıp verilen hutbeyi dinledi. İç karışıklığın sürdüğü Suriye ile Myanmar, Filistin, Afganistan, Bosna Hersek ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki Müslümanlara dua edilen gecede, birlik ve beraberlik temennisinde bulunuldu.

BOSNA HERSEK

Ramazan ayının da içinde bulunduğu mübarek üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili vesilesiyle Bosna Hersek'in genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Başkent Saraybosna'daki tarihi Çarşı Camisi'nde düzenlenen program kapsamında, akşam namazından sonra mevlit okundu.

Mevlidin ardından, Saraybosna'nın tanınmış imamlarından Salih Meştrovats, verdiği vaazda, Regaib Kandili'nin önemini vurguladı.

Bu gecenin Ramazan ayının habercisi olduğunu anımsatan Meştrovats, Regaib Kandili'nin aynı zamanda dilek, dua ve umut gecesi olduğunu söyledi.

Meştrovats'ın konuşmasının ardından, hafız ve imamlar, Kuran-ı Kerim ve dualar okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!