Güncelleme Tarihi:
Kavaklı, “camilere, ayak ve ayakkabılara geçirilecek galoşla girilmesi uygulaması başlatılacağı” şeklindeki haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, eskiden bazı camilerde içeri girerken vatandaşların ayakkabılarını bir poşete koyduğunu, çıkarken ayakkabıyı giyip poşeti bir kutunun içine attığını hatırlattı.
Bu poşetlerin daha sonra atılmayıp defalarca kullanıldığını, bunun da kirliliğe ve sağlık açısından sakıncalı duruma neden olduğunu anlatan Kavaklı, vatandaşın da bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi. Kavaklı, şunları kaydetti:
“İstanbul'da başlatılacak yeni uygulama ile camilerin girişine bir poşet makinesi konulacak. Bazı büyük alışveriş merkezlerinde olduğu gibi makineden ince naylon poşetler çıkacak. Vatandaş, camiye girerken ayağından çıkardığı ayakkabısını bu poşetin içine koyacak. Namazını kıldıktan sonra dışarı çıkan vatandaş, poşetten çıkarıp ayakkabısını giyecek. Tek kullanımlık poşeti de bir kutunun içine atacak. Eskiden olduğu gibi bir poşete 40 ayakkabı konulmayacak, böylece pislik de önlenecek.”
GALOŞLA CAMİYE GİRİŞ
Vatandaşların ibadet için camiye yine çorapla gireceğini ifade eden Yusuf Kavaklı, basına yansıyan “camide galoş uygulaması” şeklindeki haberlerde ”sanki ayakkabının üzerine galoş giyilecekmiş izlenimi” yaratıldığını vurgulayarak, “Böyle bir durum yok” dedi.
Kavaklı, başlatılacak yeni uygulamanın sadece ayakkabının tek kullanımlık poşete konulması olduğuna dikkati çekerek, “Çorapları olmayan, yalın ayak camiye girmek isteyen ya da çorabı olup da yırtık ve kirli olanlar için ileriye matuf ayağa bir galoş geçirme düşüncesi de var” diye konuştu.
Tek kullanımlık poşet uygulaması için ilçe müftülükleri tarafından makine siparişlerinin verildiğini belirten Kavaklı, ancak henüz makinelerin hazır olmadığını, makineler hazır olduğunda uygulamanın başlatılacağını bildirdi.