Cama hayat verenler Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Cama hayat verenler Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2004 21:51

Cam Ocağı, bugün Çek cam ustası Petr Novotny'nin cam üfleme atölyesiyle başlayan 2004 yılı programlarında ABD, Almanya, Japonya, Avustralya, Fransa ve İngiltere'den dünyaca ünlü cam ustalarını ağırlayacak. Cam üfleme, kalıpla cam şekillendirme, füzyon, boncuk yapımı, alevle şekillendirme ve karma malzeme gibi farklı teknikler uygulamalı olarak öğretilecek.


Kalıpla cam şekillendirme, füzyon ve boncuk yapımı gibi farklı cam yapım tekniklerinde eğitimlerin verildiği Cam Ocağı'nın 2004 yılı eğitim programı, bugün Çek cam ustası Petr Novotny'nin cam üfleme eğitimiyle başlıyor.

Beykoz Öğümce'deki Cam Ocağı'nın 2004 bahar ve yaz dönemlerinde ABD, Almanya, Japonya, Avusturalya, Fransa ve İngiltere'den dünyaca ünlü sanatçı ve ustaların katılacağı atölyeler düzenlenecek.

Cam Ocağı'nın bahar dönemi programı kapsamında, 2-15 Mayıs arasında Eric Dahlberg'in cam üfleme ve Koichi Matsufuji'nin kalıpla cam şekillendirme atölyeleri yapılacak.

23 Mayıs-5 Haziran arasında, Tim Shaw'ın cam üfleme ve Marc Grunseit'in füzyon atölyeleri gerçekleştirilecek. Yaz dönemi eğitim programları ise 13 Haziran'da başlayacak ve çeşitli ülkelerden farklı sanatçıların katılacakları ikişer haftalık eğitimler 9 Ekim'e dek sürecek. Yaz dönemi atölyelerine katılacak cam ustaları şunlar:

Paul Cunnigham, Chantal Royant, Maria Michaela Möller, Jiri Suhajek, Rene Culler, Therman Statom, Robin Cass, Phalippa Baveridge, Edward Bernard, Pamina Traylor, Lucartha Kohler, Helga Feuser Strasdas, Ursula Distler, Jonathan Tepperman, Buyd Sugiki, Jody Bone, John Drury, Charles-Constance Parriot, Anna Boothe, Gerry King ve Julie Anne Denton.

HAFTA SONU ATÖLYELERİ

Kampusta konaklama imkanı bulunan iki haftalık eğitimin yanı sıra, çalışan kişilerin katılabilecekleri ikişer günlük hafta içi ve hafta sonu atölyeleri de bulunuyor.

Hafta sonu ve hafta içi verilen ikişer günlük programlarda ise, kalıpla cam şekillendirme, füzyon, boncuk yapımı, raku seramik ve emay eğitimleri, Türk sanatçılar tarafından verilecek.

Cam Ocağı'nın eğitim ve atölye programları ile ilgili ayrıntılı bilgi için: www.camocagi.org, 0216 433 36 93.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!