Güncelleme Tarihi:
Müezzinoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2017 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde, milletvekillerinin sorularına ve yöneltilen eleştirileri yanıtladı.
Şirvan'daki maden faciasının yaşandığı bölgeye gitmemesi nedeniyle komisyon üyelerinin eleştirilerine de yanıt veren Müezzinoğlu, olayın hemen ardından Bakanlık yetkilileri görevlendirdiğini ve bugün de bölgeye gideceğini söyledi.
İş sağlığı ve güvenliğinin olmazsa olmaz konu başlıkları olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Bu konuda sadece yasal düzenlemelerle mesafe almamız mümkün değil. Topyekun bir mücadeleyi yürüterek, iş sağlığı ve güvenliği alanında kültürel bir dönüşümü yapmamız lazım" diye konuştu.
6.5 MİLYAR CEZA KESİLDİ
Müezzinoğlu, "Maden iş kazalarıyla ilgili ekim ayı itibarıyla 686 programlı ve 255 program dışı olmak üzere toplam 941 teftiş yapıldı. Sonucunda ise 322 işyerine, 6 milyar 495 milyon lira para cezası uygulaması istenildi, 49 işyeriyle ilgili de durdurma kararı alındı" bilgisini verdi.
"Kıdem tazminatını, paydaşlarla değerlendiriyoruz"
Müezzinoğlu, kıdem tazminatından yararlanan işçilerin oranının yüzde 17-18 civarında olduğunu belirterek, bu yüzden sağlıklı ve iyi yönetilebilir, işverenin ne verdiğini bildiği, çalışanın hak ve hukukunu koruyan kıdem tazminatı fonuyla ilgili çalışmaları paydaşlarla değerlendirdiklerini bildirdi.
Çalışanların tamamının hak ve hukukunun korunabileceği bir yapıyı, sendikaları ve işvereni de dahil ederek başarabilmenin önemini yineleyen Bakan Müezzinoğlu, bu konuda muhalefetin katkılarını beklediklerini dile getirdi.