Çalışma azmi engel tanımadı

Güncelleme Tarihi:

Çalışma azmi engel tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 11:36

Muğla'nın Yatağan ilçesinde spastik engelli Batuhan Bozdağlıoğlu, toplumun engellilere bakış açısını değiştirmek için kurduğu iş yerinde örnek bir mücadele veriyor.

Haberin Devamı

Yatağan ilçesinde, evde oturmayıp çalışmak için açtığı iş yerinde vatandaşlara tekerlekli sandalyesi ile hizmet eden spastik engelli Batuhan Bozdağlıoğlu, vatandaşların sevgisini kazanarak çevresine de örnek oluyor. İlçede yaşayan 23 yaşındaki spastik engelli Bozdağlıoğlu, çalışkanlığı ve azmiyle vatandaşlardan da destek görüyor. Bozdağlıoğlu, engeli nedeniyle vaktinin büyük bir çoğunluğunu evde geçirdiğini, yaşının da ilerlemesi nedeniyle evde oturmaktan sıkılarak çalışmak için arayışa girdiğini söyledi.

Uzun süren araştırmaların ardından insanlarla daha çok birlikte olmak için kafeterya açmaya karar verdiğini belirten Bozdağlıoğlu, geçen yıl açtığı kafede, işletmeciliğin yanı sıra engelli vatandaşlara yönelik sosyal etkinlikler de düzenlediğini kaydetti.

'EN BÜYÜK DESTEKÇİM AİLEM'

Bozdağlıoğlu, Yatağan'daki engelli vatandaşların sorunlarını daha gür bir sesle duyurabilmek için Yatağan Engelliler Platformu'nun kurulması için de çalışma yürüttüğünü dile getirdi. İş yeri sahibi olmasında ve çalışma hayatına katılmasında en büyük destekçisinin ailesi ve yakınları olduğunu belirten Bozdağlıoğlu, toplumla kaynaşmayı sevdiğini ve sağlıklı bir birey gibi her türlü ortamda kendisine yer bulmaya çalıştığını anlattı.

Kafeteryayı açtıktan sonra çok olumlu tepkiler aldığını ve birçok engelli arkadaşının da kendisine destek vermek amacıyla yanına geldiğini ifade eden Bozdağlıoğlu, "Toplumdan soyutlanmak istemiyordum. Bunun için hem sağlıklı hem de engelli müşterilere hizmet verebilecek bir kafe olduğuna karar verdim. Çok olumlu tepkiler aldım. Unutmayalım ki her sağlıklı, bir özürlü adayıdır" dedi.

Açtığı kafenin, sadece sağlıklı müşterilerinin değil, engelli müşterilerinin de yeri olduğunu sürekli vurguladığını ifade eden Bozdağlıoğlu, "Müşterilerime tekerli sandalyemle hizmet ediyorum ve bundan dolayı da çok olumlu tepkiler alıyorum. İnsanların beğenisini kazanıyorum. İnsanlar bunu açıkça dile getiriyorlar. Bu da beni mutlu ediyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!