Çaldıklarını hırsızdan sakladılar

Güncelleme Tarihi:

Çaldıklarını hırsızdan sakladılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 00:00

Aralarında 3 polisin de bulunduğu 56 kişilik hırsızlık çetesine yapılan operasyondan ilginç detaylar çıktı. Hırsızların, başka hırsızların ‘çaldıkları’ para ve ziynet eşyalarını ‘çalmaması’ için, özel kasalarda sakladıkları anlaşıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin birçok ilinde yaptıkları hırsızlıklarla vatandaşların korkulu rüyası haline gelen, aralarında 3 polis memuru ile 2 mübaşirin bulunduğu toplam 56 kişiye ait 42 adreste yapılan aramalarda çok sayıda büyük kasa bulundu. Hırsızların başka hırsızların parayı çalmaması için çaldıkları para ve ziynet eşyalarını bu kasalarda sakladıkları anlaşıldı. Polis açtığı kasalarda 2 tabanca, bu tabancalara ait mermiler, kuru sıkı silahlar, uyuşturucu madde, çok miktarda para, 15 bilezik, 2 künye, 17 değerli kol saati, fotoğraf makinaları, 63 cep telefonunun aralarında bulunduğu birçok malzeme ele geçirildi. Suç olaylarında kullanılan 6 otomobile de el kondu.

118 suçtan işlem yapıldı

Türkiye’nin bütün illerinde hırsızlık yapan çete elemanlarıyla ilgili 48 kuyumcudan hırsızlık, 25 alışveriş merkezinden kaldırımcılık suretiyle hırsızlık, 27 market hırsızlığı, 3 evden hırsızlık, tutuklu şahsın polis nezarethanesinden kaçırılması, 6 kuaförden hırsızlık, ruhsatsız silah bulundurmak, 3 sahtecilik, uyuşturucu madde bulundurmak olmak üzere 118 ayrı suçtan işlem yapıldı.

Çarşafla kamuflaj

Şüphelilerin hırsızlık için plan yapıp, sabah erken saatlerde yola çıktıkları belirlendi. Gidecekleri yerin sosyal yapısını dikkate alarak bazen çok şık giyinen, makyaj yapan, saçlarını boyatan bazen kara çarşaf kullanan şüpheliler, üzerlerinde hiçbir kimlik bulundurmuyorlar. Her yakalandıklarında polise başka isim söyleyerek, sabıka listelerinin kabarmasını önlüyorlar. Şüphelilerin hırsızlıklarını fark eden bazı mağdurlara saldırdıkları, boğuştukları hatta sert cisimlerle onlara vurdukları da tespit edildi.

100 kez yakalanan var

Şüpheliler arasında bulunan Cennet Y.’nin daha önce 100 kez polis tarafından yakalandığı belirlendi. 5 aileden 3 farklı grup halinde hırsızlık yapan şüphelilerden, çete liderleri arasında bulunan Sevim G.’nin 44 kez gözaltına alındığı, aynı aileden Cennet G.’nin 25, Hülya G.’nin ise 27 kez polise geliş kayıtları olduğu belirlendi. Şeker Ö.’nün polise geliş kaydı 40, başka bir gurubun lideri olan Gönül G.’nin ise 41. Şüphelilerden 9’unun ise arandığı anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!