Çağlar Grubu ablasıyla yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Çağlar Grubu ablasıyla yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kurduğu hırsızlık şebekesine 'Çağlar Grubu' adını veren Sultan Çiçek Çağlar ve üç adamı Bakırköy'de soyacak ev ararken yakayı ele verdi.

Özel olarak yaptırdıkları levyeyle, çeşitli illere giderek ev soyan ve kendilerine 'Çağlar grubu' adını veren hırsızlık şebekesinin üç üyesi ile 'Çetenin ablası' olarak anılan Sultan Çiçek Çağlar, Bakırköy'de yakalandı.

Hepsi sabıkalı

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerine 34 YKD 75 plakalı Escord marka otomobille giderek, soyacak boş ev tespit eden 'Çağlar Grubu' adındaki hırsızlık şebekesi, yeni bir soyguna hazırlanırken polise yakalandı. Bakırköy'de otomobil içinde ev tespitine çalışırken, polisin dikkatini çeken grup, arama sırasında özel yapım levyenin bulunmasıyla yakayı eleverdi. Beş yıl kesinleşmiş cezası bulunan Çağlar, yaralamadan aranan Şehmuz Nusret Harran, hırsızlıktan jandarma ve polis tarafından aranan Hanife Kanık ve grubun şoförü Hikmet Dönmez, polis tarafından gözaltına alındı. Asayiş Şube'deki sorgularında suçlarını itiraf eden 'Çağlar Grubu', altın ve değerli eşyalarını çaldıkları evlerin sayısını hatırlamadı.

Eğlenceye düşkün çete

Grubun lideri Çağlar'ın şimdiye kadar 25 kere hırsızlıktan yakalanıp mahkemeye sevkedildiği, Ş.Nusret Harran'ın da yedi defa hırsızlıktan yakalanıp hakkında işlem yapıldığı belirlendi. Hırsızlık çetesinin ablası olarak anılan Çağlar'ın, evlerden çaldıklarıyla gece kulüplerinde eğlendiği ve eğlenceye düşkünlüğünden dolayı hırsızlık yaptığı anlaşıldı. Çağlar'ın üzerinde yapılan aramada 'Kahtalı Mıçı' olarak bilinen ses sanatçısıyla, eğlence yerlerinde çekilmiş fotoğrafları bulundu. Sorguları tamamlanan hırsızlar, Bakırköy Adliyesi'ne sevkedildiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!