Çağdaş cezaevi örneği

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş cezaevi örneği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2006 11:08

İzmir Buca Cezaevi'nin iş yurtlarında sigortalı ve maaşlı çalıştırılan tutuklu ve hükümlüleri, hem meslek sahibi oluyor, hem cezaevinin dışındaki hayata hazırlanıyor.

Cezaevi Müdürü Remzi Uluşahin, 56 yıllık cezaevinin çeşitli dönemlerde meydana gelen isyan ve olaylar ile “kötü imajı” olduğunu, 1. müdür olarak 10 ay önce göreve gelir gelmez bu imajı olumlu hale getirmek için harekete geçtiğini söyledi.

Araç tamir bakım atölyesinde tutuklu ve hükümlülerin, hurdaya çıkmış cezaevi araçlarını tamir ederek, orijinaline yakın hale getirdiklerini belirten Uluşahin, şöyle konuştu:

“Bu atölyemizde motor yapımından kaporta ve boya gibi aracın her türlü tamir ve bakımı yapılıyor. Böylece hem ülke ekonomisine katkı sağlanıyor, hem de çalışan açısından bir iş ortaya çıkarmanın erdemiyle kendilerini yararlı hissediyorlar.

Tekstil atölyesinde infaz koruma memurlarının üniformaları, iş tulumu dikimi ve tişört üretiyoruz. Zaman zaman bir firmayla anlaşıp üretilen tekstil ürünlerini ihraç ediyoruz. Önümüzdeki günlerde marangozhanemizi tamamlayarak faaliyete geçireceğiz. Cezaevimizde İzmir'in en büyük yediemin deposu bulunuyor. Bu bölümde yüzlerce beyaz eşya, elektronik ev aletlerini saklıyoruz.”

Karşıyaka Hakim Evi Sosyal Tesislerinin yönetiminin bir süre önce Buca Cezaevi yönetimine verildiği, bu tesislerde çalışan tutuklu ve hükümlülerin, hakim ve savcılara hizmet verdiğini ifade eden Uluşahin, ”Bütün sosyal haklarını vererek iş ve meslek sahibi yaptığımız tutuklu ve hükümlüye kendisinin bir değer olduğunu hatırlatan muameleyle cezaevinin şeceresini değiştirdik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!