Cabarete nerede? Cabarete'nin konumuyla ilgili bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Cabarete nerede Cabaretenin konumuyla ilgili bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2020 16:46

Survivor yarışmasıyla gündeme gelen Cabarete'nin konumu merak konusu oldu. 19 Haziran 2020 Cuma tarihli bölümde yarışmacılar, oynanacak ödül oyununda kazanan takım tekrardan jet ile Dominik'in kuzeyinde olan Caberete şehrine gidecekler. Turizm ve plajları ile dikkat çeken bir kasaba olan Cabarete, Dominik'in Kuzey'inde kalıyor. Peki, cabarete tam olarak nerede? İşte cabarete'nin konumuyla ilgili bilgiler...

Haberin Devamı

Cabarete, Dominik Cumhuriyeti'nin Puerto Plata eyaletinde, turizm ve plajları ile dikkat çeken bir kasaba. Puerto Plata havaalanına yaklaşık 18 kilometre mesafede, Camino Cinco'da yer almaktadır. Cabarete, 1835 yılında Zephaniah Kingsley tarafından kuruldu.

Dominik Cumhuriyeti Tarihi

Dominik Cumhuriyeti, Karayiplerdeki Hispanyola adasında yer alan bir ülkedir. Hispanyola, Porto Riko'nun batısında, Küba ve Jamaika'nın doğusunda yer alır. Venezuela ile deniz sınırı vardır. Adanın batı kısmında Haiti bulunur. Dominik Cumhuriyeti ile Dominika karıştırılmamalıdır.

Dominik Cumhuriyeti Avrupalıların Amerika kıtalarında ilk oluşturdukları yerleşimdir. Başkenti, Santo Domingo da Amerika'lardaki ilk sömürge başkentiydi. Bağımsızlığının büyük bir bölümünde ülkede siyasi buhran yaşanmış, halkı temsil etmeyen ve baskıcı pek çok hükûmet tarafından idare edilmiştir. 1961'de diktatör Rafael Leonidas Trujillo Molina'nın ölümünden sonra Dominik Cumhuriyeti temsili demokrasiye geçmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!