Büyükelçi Ilıcak için Dışişleri'nde tören

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Ilıcak için Dışişlerinde tören
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2006 12:25

Dışişleri Bakanlığında, 23 temmuzda vefat eden Türkiye'nin Bratislava Büyükelçisi Suna Çokgür Ilıcak için tören düzenlendi.

Ilıcak için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan ve Uluslararası Siyasi Kuruluşlar Genel Müdür yardımcısı Tunç Üğdül birer konuşma yaptı. Tören, Ilıcak'ın eşi Balkanlar ve Batı Avrupa Genel Müdür yardımcısı Mehmet Haluk Ilıcak ve oğlu Ali Ilıcak'ın taziyeleri kabulüyle son buldu.
Törenden sonra Ilıcak'ın yakınları cenaze başında dua ederken, duygusal anlar yaşandı.

Büyükelçi Ilıcak'ın cenaze törenine, Ilıcak'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, AB Genel Sekreteri Oğuz Demiralp, bazı yabancı misyon temsilcileri ve diğer bakanlık yetkilileri katıldı.

Ilıcak'ın cenazesi, bugün doğum yeri olan İzmir'e gönderilirken, cenaze yarın Çeşme'de defnedilecek.
İzmir'de 1957'de doğan Ilıcak, İzmir Amerikan Kız Koleji ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu.
Ilıcak, 1979'da Konsolosluk Sözleşmeler Dairesinde, Enformasyon ve Tanıtma Dairesinde aday meslek memuru, 31.01.1983'de Enformasyon ve Tanıtma Dairesi'nde III. Katip, II. Katip, 31.08.1983'de Brüksel Başkonsolosluğunda Muavin Konsolos, Konsolos, 1986'da Halep Başkonsolosluğunda Konsolos, 1988'de Ortadoğu Dairesinde Başkatip, 1990'da Bern Büyükelçiliğinde Başkatip, Büyükelçilik Müsteşarı, 1994 Kıbrıs, Yunanistan Dairesinde Şube Müdürü, Daire Başkanı, 1996'da Londra Büyükelçiliğinde I. Müsteşar olarak görev yaptı.

Kıbrıs Dairesinde 2001'de Daire Başkanı, 2001-2006 yılları arasında da Amerika Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ilıcak, Bratislava Büyükelçiliği görevini sürdürmekteydi.
Evli ve bir çocuk annesi olan Suna Çokgür Ilıcak, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!