Büyükçekmece’de villa kent kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmece’de villa kent kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 20:59

İSTANBUL Büyükçekmece’de 750 milyon dolar yatırımla villa kent kuruluyor.

Haberin Devamı

Tamamlandığında 496 villaya ev sahipliği yapacak Toskana projesinin ‘Toskana Orizzonte’ Mahallesi’nde ilk etap villalar tamamlandı. Arıkan Yapı ve Emaar Türkiye ortaklığıyla inşa edilen Toskana Orizzonte’de ikinci etap satışlarına başladıklarını söyleyen Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, “1 milyon 68 bin metrekare arazide tek parsel üzerinde inşa edilen Toskana Orizzonte’de ikinci etap villalar 650 bin dolardan satışa sunuluyor” dedi.
TEK KATLI VİLLA
Arıkan, tek katlı villalara sahip Toskana Orizzonte’de, ikinci etabın Haziran 2016’da teslim edileceğini söyledi. Projelerinin yatay mimarisi ile öne çıktığını belirten Arıkan, “Biz bir ev değil yaşam tarzı sunuyoruz. Projede müsabaka yapılacak spor salonu, 2 kilometre şehir parkı, üzüm bağları, köy kahvesi, köy meydanı, 40 bin metrekare piknik alanı, spor salonu ve çarşı bulunuyor. Evler ise 5 metreyi bulan tavan yüksekliği, iç bahçeleri ve 2 dönümü bulan geniş bahçeleri ile öne çıkıyor” dedi. Toskana Orizzonte, Mimar Mert Yanpal imzası taşıyor.
Tek katlı villa projelerine devam etmek istediklerini belirten Arıkan, imar sorunları nedeniyle yeni yatırımlarda zorladıklarını ifade etti. Arıkan, “Gelişmiş ülkelerde mimarlar özgün çalışmalar yapar ve şehir meclisi ile paylaşır. Bizde ise sınır ve yasaklar var” dedi. 2016’da Toskana projesinde yeni etap çalışmalarının süreceğini belirten Arıkan, İstanbul’un merkezi lokasyonlarında kentsel yenileme projeleri de yapmayı planladıklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!