Büyük uçak küçük uçağı biçti

Güncelleme Tarihi:

Büyük uçak küçük uçağı biçti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2014 09:56

Almanya’da bir askeri uçak içinde iki kişi bulunan sivil uçağa havada çarptı. Sivil uçağın paramparça olduğu kazada bir kişinin cesedine ulaşılırken askeri uçaktakiler sorguya alındı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Sauerland bölgesinde askeri uçak ile sivil bir uçak çarpıştı. Askeri uçağın ‘biçtiği’ sivil uçak paramparça oldu. Çarpışma sonucunda küçük uçağın düştüğü, askeri uçağın ise olay sırasında havada bulunan başka bir Eurofighter uçağı ile Köln yakınlarındaki Nörvenich üssüne güvenli bir şekilde iniş yaptığı ifade edildi.

Learjet tipi küçük uçağın boş bir alana düştüğü, uçakta bulunan iki kişiden birinin cesedinin bulunduğu belirtildi.

Bir kişi uçaktan fırladı

Yetkililer bulunan kişinin kaza sırasında uçaktan fırladığını dile getirdi. Diğer kişinin de hayatını kaybettiği düşünülüyor.Öte yandan uçağın düştüğü yerin yakınında evlerin olduğu bildirildi. İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan görgü tanıkları uçağın evlere sadece 80 metre uzaklığa düştüğünü belirtti. Hochsauerland itfaiyesinden yapılan açıklamada da küçük uçağın bulunduğu belirtilirken, enkazın ateş aldığı, itfaiyenin yangını söndürmeye çalıştığı belirtildi.

Kaza nedeni belli değil

İki uçağın havada neden çarpıştığının henüz belli olmadığı ifade edildi.Milliyet'in haberine göre, arama kurtarma ekipleri küçük uçakta bulunan kişiyi bulmak için arama çalışmalarına devam ettiği bildirildi. Askeri uçaktaki iki kişinin ise sorguya alındığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!