Büyük sinagogda üç din iftar açtı

Güncelleme Tarihi:

Büyük sinagogda üç din iftar açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 23:39

EDİRNE’de Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün restorasyonu sonrası ibadete açılan tarihi büyük sinagogda Türk Musevi Cemaati, önceki akşam bin kişilik iftar yemeği düzenledi.

Haberin Devamı

Avrupa’nın birinci, dünyanın 3’üncü büyüğü olan Edirne Büyük Sinagogu’ndaki iftar yemeği için önündeki cadde trafiğe kapatıldı, dışarıya masa ve sandalye düzeni kuruldu.

EZAN VE DUALARLA
İftara Edirne Valisi Günay Özdemir, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edine Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Yunanistan’ın Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Edirne’deki Sveti Georgi Bulgar Kilisesi rahibi Alexander Çıkrık ve bin kadar davetli katıldı. Sinagog önündeki kürsüde okunan ezanın ardından Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in okuduğu duayla oruçlar açıldı. Konuşmaların ardından Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ile Türk Musevi Cemaati duahanı Nesim Beruhiel, aynı kürsüden dualar okudu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!