Büyük sanat buluşması

Güncelleme Tarihi:

Büyük sanat buluşması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2010 09:14

Çavuş Köyü, sanatçılardan oluşan yeni komşuları Sonsuz Şükran Köyü’nün sakinleriyle ilk kez bir araya geliyor. “Büyük Buluşma” 10-20 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

SONSUZ ŞÜKRAN KÖYÜ'NDEN KARELER - FOTO GALERİ

Yönetmen Mehmet Taşdiken’in, doğduğu Konya Çavuş Köyü’ne vefa borcunu ödemek için başlattığı “Sonsuz Şükran Köyü” projesi, ilk meyvesini veriyor.
10-20 Temmuz arasında gerçekleşecek “Anadolu’ya şükran buluşmaları” kapsamında, köyde, film gösterimleri, söyleşiler, seminerler, sergiler ve konserler yapılacak. Çok sayıda yönetmen, oyuncu, yazar ve ressam on gün boyunca köye akın edecek. “Türk ve dünya sanatçıları Anadolu kültürüne kesin dönüş yapıyor” sloganıyla başlatılan buluşmanın amacı, kültür ihracına ve yerel kültürler üzerinde yaratılan sosyal ve psikolojik baskıya başkaldırmak.
Ünlüler ev sahibi oluyor
Çavuş Belediye Başkanlığı desteğiyle başlayan proje kapsamında, Ahu Türkpençe, Cemil İpekçi, Prof. Dr. Devrim Erbil, Fatih Çekirge, Halil Ergün, Yavuz Bingöl gibi çok sayıda tanınmış sima, köy yakınında inşa edilen 210 kerpiç evden çoğunun  sahibi olacak. Katılımcıların yılın en az 60 günü köy hayatı yaşayıp, çalışmalarını sürdürecekler. Yılın belli zamanları sergiler, bienaller düzenlenecek. Bir yandan da atölye çalışmaları yapılacak, çevre köylerden gençlerin yetenekleri değerlendirlecek, yeni sanatçılar yetiştirilecek.

Haberin Devamı

YENİ YEŞİLÇAM OLACAK

Projenin en zor kısmının bittiğini söyleyen Mehmet Taşdiken oldukça heyecanlı: “Doğduğum bu köye uzun zaman gelmedim, köylü olduğumu sakladım. Ama aklımın bir köşesinde hep bulundu. Çok saf duygularla girdik bu işe. Artık köklerimize dönmeli, şükran borcumuzu ödemeliyiz. Buranın unutulmaya yüz tutmuş kültürünü ortaya çıkaracağız. Eylül ayında ilk yerleşimler başlayacak. İki yıl sonra da Türkiye’nin yeni Yeşilçam’ı Sonsuz Şükran Köyü olacak”.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!