Büyük kuÅŸatma

Güncelleme Tarihi:

Büyük kuşatma
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 04, 2008 11:33

Bingöl'deki operasyonun ardından Gabar, Cudi, Küpeli dağları ve Bestler Dereler bölgesine şafak baskını yapıldı.

Haberin Devamı

SINIRDAN SON FOTOÄžRAFLAR..              Â

ŞIRNAK'ta kar yağışının durması ardından PKK'lı teröristlerin bulunduğu değerlendirilen Bestler- Dereler bölgesinde hava destekli kapsamlı operasyon başlatıldı.

Geçen hafta başlayan ve dağlık alanlarda etkili olan yoğun kar yağışının durmasından sonra teröristlerin Kuzey Irak'a geçiş güzergahı olarak kullandığı Bestler- Dereler bölgesinde karadan başlatılan operasyonlara havadan da destek verilmeye başlandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle havalanamayan helikopterler havanın açmasıyla birlikte Şırnak'taki 23'üncü Sınır Tümen Komutanlığı'ndan bugün aralıklarla havalanarak operasyon yapıldığı bölgelere gitti. Kobra ve Sikorsky helikopterlerinin Bestler-Dereler bölgesinin yanısıra Küpeli Dağın'da teröristlerin gizlendiği bölgeler bombalandı.

Haberin Devamı

Bu arada Şırnak'ın Cizre, Uludere ile Beytüşşebap ilçeleri yol güzergahında zırhlı araçlar eşliğinde rutin olarak mayın arama taramasına devam ediliyor. Operasyonların yoğunlaştırılması ile sıkışan teröristlerin Irak'a kaçma olasılığına karşı sınır bölgelerinde bulunan birlikler alarma geçirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!