Bütün Türkiye Saray davasında müdahil

Güncelleme Tarihi:

Bütün Türkiye Saray davasında müdahil
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 01:38

ATATÜRK Orman Çiftliği’nde (AOÇ) Atatürk’ün vasiyetini ve şartlı bağışını ihlal davasında, tüm müdahillikler kabul edildi. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Tüm Türkiye AOÇ’de Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal davasına artık müdahil olabilir, vasiyetin mirasçılarıyız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da dün görülen davanın ardından açıklama yapan Candan, şunları söyledi:
“AOÇ alanları Atatürk’ün şartlı bağışıyla birlikte tüm Türkiye halkına emanet edilmiştir. Müdahillik taleplerinin kabul edilmesi, vasiyetle birlikte burada bir miras hakkının olduğunun göstergesidir, herkesi müdahil olmaya davet ediyoruz. Bu davada vasiyet ve şartlı bağış ihlal edilerek yapılan Saray, davanın en önemli talanlarından biri. Kaçak Saray tahliye edilmeli.”

Baro-Saray mahkemelik

ANKARA Barosu’nca, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, üzerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılan Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) ait arazinin iki yıllığına ve bedelsiz olarak Başbakanlık’a tahsis edilmesini öngören kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması” istemiyle dava açıldı. Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, AOÇ’ye ait arazinin Başbakanlığa tahsis edilmesinin yasal dayanaktan yoksun olduğu, tahsisi yapılan parselin, Atatürk’ün zirai üretim birimi olarak korunması şartıyla Hazine’ye bağışlandığı, AOÇ’nin bir parçası olduğu savunuldu. Belediye Kanunu’nun kamu kurum ve kuruluşlarına belediyeler, kuruluşları ve şirketlerince devir veya tahsis edilen taşınmazların kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılmasını yasakladığı belirtilen açıklamada, “Başbakanlık adına tahsis edilen arazinin üzerinde fiilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın olması sebebi ile bu idari işlem, konu ve sebep yönünden sakattır” denildi. ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!