Bush'u dinlemek isteyen Barış Annesi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Bushu dinlemek isteyen Barış Annesi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 07:37

Asker oğlunu Irak savaşında kaybettikten sonra yaptığı protesto eylemleriyle ABD'de barış hareketinin önderi kabul edilen Cindy Sheehan, Başkan George W. Bush'un yıllık “Birliğin Durumu” konuşmasını yaptığı Kongre binasına gelişinde, üzerinde “savaş karşıtı” slogan yazılı bir tişört bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Asker oğlunu Irak savaşında kaybettikten sonra yaptığı protesto eylemleriyle ABD'de barış hareketinin önderi kabul edilen Cindy Sheehan, Başkan George W. Bush'un yıllık “Birliğin Durumu” konuşmasını yaptığı Kongre binasına gelişinde, üzerinde “savaş karşıtı” slogan yazılı bir tişört bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Polis sözcüsü Kimberly Schneider'in verdiği bilgiye göre, Demokrat Partili bir milletvekili tarafından konuşmayı izlemek üzere Kongre'ye davet edilen “barış annesi” Sheehan, salondaki yerine oturana kadar tişörtünü üzerine giydiği montla sakladı. Sheehan, daha sonra tişörtün üzerindeki sloganı sergilemeye başladı.

Polisin, Kongre'de bu tür bir tişört giyilemeyeceği yönündeki uyarısını dikkate almayan Sheehan, kelepçelenerek salondan çıkarıldı ve Kongre yakınındaki polis merkezine götürüldü. Sheehan, Bush'un konuşmasına başlamasından az önce gözaltına alındı. Polis sözcüsü Schneider, Cindy Sheehan'ın “kanundışı davranış” suçundan gözaltına alındığını ve işlemlerin ardından serbest bırakılmasının öngörüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

“Barış annesi”ni konuşmayı izlemesi için Kongre'ye davet eden Demokrat Partili California milletvekili Lynn Woolsey, Sheehan'ın konuğu olmasından gurur duyduğunu belirterek, “Cindy, askerlerimizin Irak'tan eve dönmesi konusundaki tartışmaya bir yenilik getirdi” dedi. Cindy Sheehan, oğlu Irak savaşında öldürüldükten sonra geçen Ağustos'ta yandaşlarıyla Bush'un Texas'taki çiftliğinin önünde bir ay boyunca kamp kurduğu sırada bütün ABD'nin ilgisini üzerine çekmiş ve sivil barış hareketinin önderi konumuna gelmişti. Sheehan, geçen haftalarda da bir protesto gösterisi sırasında kendisini Beyaz Saray'ın parmaklıklarına zincirlediği için gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!