Güncelleme Tarihi:
TÜRKİYE’nin ilk branş üniversitelerinden biri olan İstanbul Bilim, Florence Nightingale Hastaneleri’nin 20 yıllık deneyiminden ortaya çıktı. Üniversitenin Tıp Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, öğrencilere mecburi hizmet karşılığı tanıdıkları burs ve staj imkânlarını şöyle açıkladı:
Tıpta uzmanlık eğitimi veriyoruz
“Mezunlarımızın yüzde 75’i Grup Florence Nightingale Hastanelerinde çalışıyor. Hekimlerimiz ihtisaslarını ve mecburi hizmetlerini tamamladıktan sonra Tıp Fakültemizde öğretim görevlisi olarak akademik çalışmalarını sürdürüyor. Ya da hastanelerimizde her alanda çalışabiliyor. Ayrıca, mezunlarımızdan 3 hekim, tıpta uzmanlık eğitimlerini de halen Tıp Fakültemizde yapmakta olup mecburi hizmetlerini bitirdikten sonrada yine bizde çalışabilecekler.
22 doçent ve 82 profesör yetiştirdik
Aslında Florence Nightingale Grubu 1994’ten beri tıpta uzmanlık eğitimi veriyor. 72 uzman, 22 doçent ve 82 profesör yetiştirdik. Birçok kuruma yetişmiş öğretim üyesi kazandırmış olmanın gururu içerisindeyiz. Örneğin Prof. Dr. Mehmet Tezer, İstanbul Medipol Üniversitesi’nde, Prof. Dr. Semih Halezaroğlu, Acıbadem Üniversitesi’nde, Prof. Dr. Atıf Akçevin ve Prof. Dr. Tufan Peker Amerikan Hastanesi’nde ve başkaları... Bu da bizler için her zaman övünç kaynağı olup sağlıktaki öncü rolümüzü sürdürecektir.
Mezun olunca iş olanakları hazır
Üniversitemiz öğrencilerine bağlı bulunduğumuz Türk Kardiyoloji Vakfı’nın Grup Florence Nightingale Hastaneleri’nde, hem staj imkânı sağlıyor, hem de başarılı mezunlarına iş imkânı sunuyor. ÖSYM burslu olan öğrencilerimize üniversitemiz iş olanağı sağlarken, Türk Kardioyoloji Vakfı başarılı bulduğu öğrencilere de başarı bursu veriyor. Ayrıca yine girişten itibaren öğrencilerinin bir kısmına da mecburi hizmet karşılığı burs olanağı tanıyoruz. Üniversitemizde ÖSYM burslu öğrenciler tamamen karşılıksız olarak eğitim-öğretime devam ediyor. Ayrıca mezun olduktan sonra Türk Kardiyoloji Vakfı’nın Grup Florence Nightingale Hastaneleri’nde kendi isteklerine bağlı olarak iş olanaklarından yararlanabiliyorlar.
İmkânı olmayana burs olanağımız var
Ağırlıklı not ortalaması 3.85’in üzerinde olan öğrenciler, 100 başarı bursuna hak kazanarak tamamen ücretsiz olarak, karşılıksız bir şekilde eğitim-öğretime devam ediyor. Türk Kardiyoloji Vakfı ayrıca her yıl Hemşirelik Yüksekokulumuza girme hakkını kazanan 35 öğrenci hemşireye, birinci sınıfa kayıt esnasında hastanelerimizde mecburi hizmet karşılığı burs imkânı sağlıyor. Maddi imkânları yetersiz olan öğrencilerimize de yine mecburi hizmet karşılığında isteğe bağlı olarak burs veriliyor.
Dereceye girenlere 1000 TL harçlık
Tıp Fakültemiz ÖSYM tam burslu programına yerleşen tam burslu 6 öğrenciye yerleştirme puan türünde (MF-3) ilk 3000’e girmesi ve birinci sırada Tıp Fakültemizi tercih etmesi halinde yüzde 100 üniversite bursu veriyoruz. Bu öğrencilere Türk Kardiyoloji Vakfı öğrenimleri süresince kesintisiz her ay 1000 TL destek bursu sağlıyor.”
İnmeden kök hücreye kadar merkezleri var
Okulun Fulya’daki kampusunda geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan İnme Merkezi’nde tüm inme (felç) ile gelen hastalara damar açma uygulaması yapılıyor.
Kanser ve Kan Hastalıkları
Şişhane’de Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nde, kanser ve kan hastalıkları tanıları konularak tedavileri yapılıyor. Ayrıca kan kanseri tanısı alan 50 hastaya da kemik iliği nakli yapıldı.
Kök Hücre ve İleri Biyoteknoloji
İkitelli’deki bu merkezde kanserde bireysel özgün tedaviye olanak sağlayıp, MS ve ALS gibi nörolojik hastalıklara ve birçok kas hastalıklarına çare bulmak, obeziteyi yok etmek hedefleniyor.
Preimplantasyon Genetik Tanı
Ülkemizde ilk olarak eşlerde genetik hastalık taşıyıcılığı taranabiliyor. 80 kadar genetik hastalık aynı anda taranabiliyor. Eşler gebe kalmadan önce risklerini önemli ölçüde azaltabiliyor.
Perinatoloji/Fetal Tıp Araştırma ve Tanı
Gebelerin ve bebeklerinin sağlığını düzeltmek, fetal anormalliklerin erken teşhisi, kromozomal anormalliklerin taranması, düşüklerin ve ölü doğumların engellenmesi için hizmet veriliyor.