Bursa'da kağıt ve elyaf fabrikalarında yangın

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2024 10:13

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kağıt ve elyaf fabrikalarında yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sonrası yangınlar kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Yangın saat 09.30 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi’ndeki kağıt ve elyaf üretimi yapılan 2 ayrı fabrikada çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Bursada kağıt ve elyaf fabrikalarında yangın

YANGIN GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNDEN ÇIKMIŞ

Bursa'nın, Yıldırım ilçesinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. İtfaiye ekiplerinin alevlere köpükle de müdahale ettiği yangının, geri dönüşüm tesisinde çıkıp, yakındaki kağıt-elfay fabrikası ile strafor ve tekstil dokuma fabrikalarına sıçradığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Başkanlığı, yangını gece görüşlü termal kameralı drondan alınan olay yerin görüntüsü ile de takip etti.

Haberin Devamı

Bursada kağıt ve elyaf fabrikalarında yangın

Bu arada, yangının çıktığı Vakıf Mahallesi'ne gelen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, çalışmaları yerinde takip etti.

Bursada kağıt ve elyaf fabrikalarında yangın

BAŞKAN YILMAZ: KONUTLARA SIÇRAMASI ÖNLENDİ

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip etti. Gazetelilere açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yılmaz, “Çelebi Mehmet Mahallesi’nde geri dönüşümlerin olduğu yerde yangın çıktı. Kağıt deposunda. Alevler, yorgan yapıları, elyaflar ve süngerlerin olduğu depoya sıçrıyor. Yangın büyük ölçüne kontrol altına alındı. Yangının, elyaf fabrikası dışında, konutlara sıçraması önlendi. Elyaf fabrikasındaki çalışmalarda devam ediyor. Elyaf deposunda da sorun var. Yıldırım ve Büyükşehir Belediyesinin itfaiye ekipleri, söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Yangın üç fabrikayı etkiledi. Arkadaki evlerde tahliye olmadı. Arada koridor oluşturuldu. Orman Bölge Müdürlüğünden helikopter istendi” dedi.

ALEVLERE 60 ARAÇ VE 100 PERSONEL İLE MÜDAHALE EDİLİYOR

Haberin Devamı

Bu arada yangının, saat 09.30'da, Özdemir Geri Dönüşüm tesisinde çıktığı, ardından MDN Home Tekstil’e sıçradığı öğrenildi. İtfaiye ve kurtarma ekiplerinin zamanında yaptığı müdahale sonrası çalışanlar tahliye edilirken alevlerin, MDN Home Tekstil fabrikasının ve yanında bulunan tekstil firmalarının depolarındaki, strafor maddelerinin tutuşmasına yol açtığı açıklandı.

Bursada kağıt ve elyaf fabrikalarında yangın

Öte yandan yangına, 30'u Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine ait, çevre ilçelerden de gelen toplam 60 araç, 4 iş makinesi ve 100 personelle müdahale sürüyor.

 

YANGINDA 7 TESİS ZARAR GÖRDÜ

Bölgeye gelerek bilgi alan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınması için emek veren tüm personele teşekkür etti.

Haberin Devamı

Tüm birimlerin yangını söndürmek için çalıştığını belirten Demirtaş, "İtfaiye teşkilatı, emniyetin TOMA'ları, orman, tüm araçlarımız burada. Arkadaşlarımız, büyük bir gayretle yangına müdahale ettiler. Çok şükür kimsenin burnu kanamadan, hiç kimsenin canına zarar gelmeden bu yangın, tamamen söndürülmüş oldu inşallah." diye konuştu.

Yangının geri dönüşüm tesisinde başladığı bilgisini aldığını kaydeden Demirtaş, "Araştırmalarımız devam ediyor. Şu an kesin bir şey söylemek için biraz erken diye düşünüyorum. İtfaiye, bir rapor hazırlar. Biz ona göre inşallah değerlendirmemizi yaparız tekrar." dedi.

Bursada kağıt ve elyaf fabrikalarında yangın

Haberin Devamı

Demirtaş, bölgedeki 7 tesisin yangından zarar gördüğünü, bunların arasında boş dükkanlar da olduğunu dile getirerek, 4 tesisteki hasarın ciddi boyutta olduğunu sözlerine ekledi.

Bursada kağıt ve elyaf fabrikalarında yangın

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!