Bursa'da helikopter düÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Bursada helikopter düştü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 06, 2011 11:13

Bursa'da İznik Gölü yakınlarında sivil bir helikopter düştü. 1 pilot öldü, bir pilot ve bir teknisyen yaralandı. Yaralanan teknisyene ilk müdahale kaza yerinde yapıldı.

Haberin Devamı

İŞTE KURTARMA ÇALIŞMALARINDAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

BURSA'DA HELÄ°KOPTER DÜŞTÃœ (WEB TV) Â

KURTARMA ÇALIŞMALARINDAN FOTOĞRAFLAR

Ciner Hava Taşımacılık A.Ş.’ye ait ’TTC-HET’ kuyruk tescilli helikopter bu sabah İstanbul’dan Ankara’ya giderken İznik Gölü yakınlarında Sölöz Dağı’na düştü. Helikopterdeki 3 kişilik uçuş ekibindeki 2 pilottan biri öldü.

Ä°stanbul -YeniÅŸehir- Ankara rotasını izlemek üzere saat 10.10’da Atatürk Havalimanı Batı 4 Genel Havacılık Apronu’ndan yolcusuz havalanan Eurocopter EC155 tipi 8 koltuklu VÄ°P helikopter saat 10.40’da Ä°znik semalarına geldi. Havanın yağışlı ve sisli olduÄŸu bölgede helikopter henüz bilinmeyen nedenle itrifa kaybederek, Ä°znik Gölü’nün güneybatısındaki Sölöz Dağı’na düştü.  Â

Arama-kurtarma çalışmalarına katılan askeri bir helikopterin verdiği koordinatlar doğrultusunda Bayırköy mevkisine giden jandarma ve sivil savunma ekipleri, dağlık arazide bir kaç kilometre yürüyerek helikopterin enkazına ulaştı.

Haberin Devamı

PÄ°LOTLARDAN BÄ°RÄ° HAYATINI KAYBETTÄ°

Olay yerinde yapılan ilk müdahalede helikopterdeki pilotlardan Ahmet Deniz'in hayatını kaybettiği belirlendi.

Helikopterin yaralanan pilotu İsa Işık ve teknisyen Hacı Ahmet Akça'nın, askeri helikopterlerle Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!