Bursa'da 15 bin bayrak dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Bursada 15 bin bayrak dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2009 17:12

‘Sarkisyan Bursa’ya gelmesin’ kampanyası açarak 50 bin imza toplayan Türk Kamu-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Türkiye- Ermenistan milli maçı için kendilerinin de aralarında bulunduğu ‘Hepimiz Mehmediz Platformu’ tarafından stada Azerbaycan bayrağı sokulmasının yasaklanmasını protesto etmek amacıyla 15 bin Türk ve Azerbaycan bayrağı yaptırdıklarını ve büyük bir bölümünü dağıttıklarını söyledi.

Bayrakları stad dışında evlere, işyerlerine asılması, vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istedikleri için yaptırdıklarını kaydeden Türkoğlu, ellerinde 500 bayrak kaldığını ve bunu maç öncesi stad önünde dağıtacaklarını kaydetti.

Bursa Valisi Şehabettin Harput’un bayrak yasağının kalkmasıyla ilgili olarak kendilerini aradığını da ifade eden Türkoğlu, “Vali Harput, stada Azerbaycan Bayrağı sokulmasının yasak olmadığını, Türk ve Azerbaycan bayraklarının aynı olduğunu ve bunun yasaklanmasının söz konusu olamayacağını ifade etti. Bu sevindirici bir gelişmedir. Milli takımımızı Türk ve Azerbaycan Bayraklarıyla destekleyeceğiz” dedi.

Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şube Başkanı eczacı Handan Askeran Ton, Türkiye- Ermenistan maçına Azerbaycan Bayrağının alınma kararını sevinçle karşıladıklarını söyledi. “Yasağın kalkmasından tabi ki çok memnunuz” diyen Handan Askeran Ton, “Serbest ülkenin bayrağının yasaklanması kadar saçma bir olay olamaz. Biz Azerbaycan ile kardeşiz. Türk Bayrakları Azerbaycan’da dalgalanırken Bursa’da yasaklanması olamazdı. Sağduyu hakim oldu. İnşallah güzel bir maç olur. Ermenistan öz ve öz Türk yurdu olan Dağlık Karabağ’ı işgal etti. Burada kurulan sözde devletin bayrakları, Ermenistan ile Erivan’da oynanan karşılaşmaya alındı. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül bundan rahatsız olmadı. Dünyanın tanıdığı bir devletin bayrağından Ermenistan cumhurbaşkanı da rahatsız olmamalı. İyi ve güzel bir maç olmasını bekliyoruz” dedi.

Bu arada Türkiye-Ermenistan maçında, Azerbaycan’a destek amacıyla birçok işyerinin önü ve evlerin balkonu Azerbaycan bayrakları ile süslendi.

İŞÇİ VE SAADET PARTİSİ’NDEN ERMENİSTAN TEPKİSİ

Ermenistan’ın Türkiye’ye karşı tavrını eleştirmek için İşçi Partisi İl Başkanlığı ile Saadet Partisi İl Gençlik Kolları basın açıklaması düzenledi.

Kent Meydanı’nda basın açıklaması yapan İP Bursa İl Başkanlığı, Azerbaycan bayrakları açarak, Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokolü eleştirdi. İşçi Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Alanbel, Ermenistan ile 10 Ekim tarihinde imzalanan protokol öncesi Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan’ın Ermenistan’ın Karabağ’ın durumunu Türkiye ile konuşmayacağını, soykırım iddialarından vazgeçmeyeceğini, Kars Anlaşması’nın yürürlükte olduğu konusunda bir beyanda bulunduğunu belirtti.

İşçi Partisi’nin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması düzenleyen Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Torun ise, Türkiye-Ermenistan arasında imzalanan protokolle, AKP’nin kendi iktidarını kurtarmaya çalıştığını öne sürdü.

ERMENİSTAN’A SEYİRCİSİ GELMESE DE BİN KİŞİLİK TRİBÜN AYRILDI

Türkiye-Ermenistan maçının oynanacağı Bursa Atatürk Stadyumu’nda son kontroller yapılıyor. FİFA’nın maç protokolleri gereği Ermenistan seyircisi gelmese dahi bin kişilik tribün Ermeni taraftarlar için boş bırakılacak.

Cumhurbaşkanlığı korumaları Atatürk Stadyumu’nda incelemelerde bulunarak güvenlik önlemlerini kontrol ettiler. Stadyumda protokol için 150 kişilik yer ayrılırken, mevcut basın tribünü aşağıya kadar uzatılarak koltuk sayısı 400’e çıkarıldı. Stadyuma gelen Ermenistanlı gazeteciler, stat çevresinde bulunan taraftarlarla röportaj yaptılar.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!