Burdur'da atıl su kaynağı kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda atıl su kaynağı kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2010 10:28

Burdur'da 2 yıl öncesine kadar hiç balık olmayan göllere atılan yavru balıklar sayesinde atıl su kaynağı kalmadığı bildirildi.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen,  İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince kentteki göl, gölet ve barajlara pullu sazan yavrusu atma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

2008 yılında toplam 106 bin 800 pullu sazan yavrusunun atıldığını kaydeden Vali Özçimen, geçen yıl bu rakamın 198 bine çıkarıldığını, bu yıl ise 200 binden fazla yavru sazan balığını su kaynaklarına atmayı hedeflediklerini belirtti.

Su kaynaklarına atılan bu balıklardan doğal nedenlerden dolayı kayıplar yaşanabildiğini ifade eden Özçimen, genel itibariyle amaca ulaşıldığını kaydetti.

Yavruyken atılan balıkların tanesinin 750 grama kadar ulaşabildiğini belirten Özçimen, “Öte yandan ticari olan gölet ve barajlar da var. Karacaören Barajı'nda yılda 4 bin 900 ton alabalık yetişiyor. Karacaören 1 Barajı'nda yılda bin 750 ton, Yapraklı Barajı'nda 850 ton, Çavdır Göleti'nde 620 ton, Karamanlı Barajı'nda 500, Söğüt Göleti'nde yıllık 300 ton alabalık yetişiyor” dedi.

Burdur Tarım Müdürü Kadir Güven de il genelinde atıl su kaynağı kalmadığını belirtti.

Daha önce balık olmayan su kaynaklarında artık balıkçılık yapıldığını, vatandaşların oltayla, ticari işletmelerin ise ücretini İl Özel İdaresine yatırmak kaydıyla ağ atarak balık tuttuğunu söyleyen Güven, “Burdur'da birkaç yıl öncesine kadar birçok göl, gölet ve barajda balıkçılık yoktu. Bakanlığımızın desteğiyle bütün su kaynaklarında balıklama yaptık. Balıkların çoğu hayatta kaldı ve büyüdü. Burdur'da balıkçılık sektörünü ve balık yeme kültürünü artırdık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!