Bunu yapan insan olamaz

Güncelleme Tarihi:

Bunu yapan insan olamaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2020 07:00

Kız arkadaşına laf attığı iddiasıyla otizmli Taha Alper Behrem’i darp eden ve serbest bırakılan O.M. hakkında Küçükçekmece Başsavcılığı yeniden gözaltı kararı çıkardı. Gözaltı kararını gözyaşlarıyla karşılayan Taha Alper’in annesi Zeliha Yıldırım “Çocuğumdan özür dileyecek. Çocuğum kaybettiği güveni tekrar kazanacak” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Avcılar’da annesiyle yaşayan otizmli Taha Alper Behrem (18), 8 Mart’ta aynı sokakta oturan teyzesine gittiği sırada yoldan geçen otomobilin sürücüsü O.M. tarafından yanında oturan kız arkadaşına laf attığı iddiasıyla darp edildi. Ailenin şikâyeti üzerine gözaltına alınan O.M. ifade sonrası serbest bırakıldı. Behrem’in yakınları durumu sosyal medyadan duyurunca olay tepkilere neden oldu. Başsavcılık, Behrem’in otizmli olduğu ve şüphelinin güncel adresinde ikamet etmediğinin tespit edilmesi üzerine gözaltı kararı çıkardı. Olayı balkonundan gören teyze Ebru Kolcu, yeğeninin yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘BANA NE ENGELLİYSE’

“Alper’i tekmeyle merdivenden aşağı attı. Yüzüne tekme attı. Demir kapıya vurdu. ‘Engelli o. Yeğenimi bırak’ diye bağırdım. ‘Bana ne engelliyse’ dedi. Alper’e ‘Seni öldüreceğim’ dedi. İndiğimde saldırgan kaçmıştı.”

Haberin Devamı

Darp edilen Behrem de, “Engelliyim’ dedim, yine vurdu. Boğazımı sıktı. Merdivenden aşağı attı. Canım çok acıdı. Bir daha kimseyi dövmesin” dedi. Anne Zeliha Yıldırım ise “Kendini savunamayan bir çocuğu darp eden katil ruhlu biri serbest bırakılmamalı. Çünkü o canavarı içinde yaşatıyorsa yine buradan geçip belki de bir tekme daha atacak” diye konuştu. Gözaltı kararını öğrenen anne Yıldırım, “Çocuğumdan özür dileyecek. Kaybettiği özgüvenini yeniden kazanacak. Umarım emsal olur. Diğer meleklerimize yapılan bu tür girişimler engellenmiş olur” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!